Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jičín spouští takzvanou pocitovou mapu. Lidé do ní mohou označovat místa, kde jim je horko

Jičín zahajuje přípravu na adaptační strategii, která má město připravit na stále se měnící klimatické podmínky. Strategie se zaměří na adaptaci na zvyšující se teploty, sucho a další meteorologické extrémy, které jsou v budoucnu očekávány. Radnice proto spustila takzvanou pocitovou mapu.

Město vyzývá své občany, aby se zapojili do tvorby pocitové mapy horka. Tento nástroj umožní obyvatelům Jičína najít místa, kde se cítí během horkých dnů příjemně, a naopak místa, která by mohla být zlepšena. Součástí projektu je také krátká anketa, která pomůže městu lépe pochopit, jaké opatření by občané uvítali.

"Chceme s pomocí obyvatel vytipovat místa, která můžeme vylepšit tak, aby se zde lidé cítili příjemně i během vysokých teplot," vysvětluje v tiskové zprávě Ondřej Bodlák z Odboru územního plánování a rozvoje města MěÚ Jičín. Navrhovaná opatření zahrnují výsadbu zeleně, instalaci stínících prvků, úpravy veřejných prostranství, doplnění vodních prvků a ozelenění budov.

Adaptační strategie má také za cíl řešit mitigaci, tedy zmírnění dopadů změny klimatu, například snížením energetické náročnosti a podporou výroby energie z obnovitelných zdrojů.

Výsledky z ankety a pocitové mapy budou zveřejněny v Jičínském zpravodaji a využity k dalšímu rozvoji města. Občané Jičína mají jedinečnou šanci přispět svým hlasem k lepší budoucnosti svého města. Anketa je přístupná online a vyplnit ji lze do poloviny července.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky Jičín, horko, strategie, anketa, mapa, horko, klima, teploty, změna, studia, obyvatelé, veřejnost, pocitová mapa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín spouští takzvanou pocitovou mapu. Lidé do ní mohou označovat místa, kde jim je horko  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.