Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Silničáři pokračují ve stavbě nového kruhového objezdu u Hořic. Z obchvatu zbyl jen úzký pruh

Silničáři na obchvatu Hořic na Jičínsku staví nový kruhový objezd, který má ulehčit napojení na budoucí dálnici D35. V současné době zůstal ze silnice I/35 jen úzký pruh, na kterém se auta musí vyhýbat zrcátko na zrcátko.

Stavba kruhového objezdu je rozdělena na dvě etapy. V současné době musí řidičům v obou směrech stačit šestimetrový pruh asfaltu uprostřed silnice. „Následně bude provoz převeden na nově vybudovanou část okružní křižovatky a bude zahájena II. etapa stavby. Během této etapy bude provoz na I/35 veden kyvadlově,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí ŘSD Petra Drkulová

Pokud půjde vše podle plánu, měla by být křižovatka za 16 milionů korun hotová do konce června letošního roku. Do té doby musí řidič počítat se zdržením.  

Během celé rekonstrukce je totiž uzavřený jeden ze čtyř sjezdů do města. Řidiči si musí najít náhradní trasu. A to buď Husovou, Táboritskou nebo Havlíčkovou ulicí. I proto se změnilo dopravní značení na některých křižovatkách uvnitř města. Například u Batalionu je provoz řízen kyvadlově.   

„Nákladní doprava ve směru Dvůr Králové a Lázně Bělohrad bude po dobu uzavírek na silnici I/35 a II/300 v ul. A. Rudla směrována po silnici č. III/3002 ul. Havlíčkova, kde se u Penny Marketu napojí zpět na silnici II/300,“ vysvětluje v tiskové zprávě Jaroslav Šedivý z odboru dopravy na úřadu v Hořicích.   

Některých dílčích změn se dočkali i samotní chodci. Například přechod pro chodce v ulici Aloise Hlavatého se dočasně přesune.   

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Hořice, kruhový objezd Jičínsko, doprava, stavba, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři pokračují ve stavbě nového kruhového objezdu u Hořic. Z obchvatu zbyl jen úzký pruh  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.