Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová fasáda, parkoviště i informační cedule. Jičín chce získat peníze na obnovu Valdštejnské lodžie

Radnice v Jičíně chce podat celkem tři žádosti o dotaci, které by mohly pomoct se zvelebením Valdštejnské lodžie. Za peníze by se mohla udělat nová fasáda nebo chodníky a parkoviště. Jde o částku přesahující deset milionů korun.

Jedna z žádostí se týká obnovy fasády Valdštejnské lodžie. „Dotace by mohla činit maximálně 5,6 milionu. Vzhledem k dotačním podmínkám by obnova fasád byla zařazena do investičního rozpočtu v příštích letech,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice v Jičíně Jan Jireš.  

Další peníze mohou pomoct s opravou chodníků, parkoviště a komunikací okolo samotné lodžie na Čestném dvoře a v Libosadu. „Možnosti parkování jsou často zmiňovaným nedostatkem Valdštejnské lodžie, z níž se v posledním desetiletí stalo navštěvované kulturní centrum,“ dodává Jireš. V tomto případě by mohlo město získat 8,4 milionu korun z celkových nákladů, které se mohou vyšplhat na zhruba 11 milionů korun.  

Třetí žádost je na doprovodné technologie do Valdštejnské lodžie. Jde například o sčítače návštěvnosti, fotopointy, informační tabule a podobně.  

„Ve všech případech jde teprve o fázi žádostí, takže není rozhodnuto o získání dotačních prostředků, nicméně všechny níže uvedené záměry město Jičín plánuje a hledá možnosti financování,“ uvedla mluvčí radnice.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, Valdštejnská lodžie, fasáda, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová fasáda, parkoviště i informační cedule. Jičín chce získat peníze na obnovu Valdštejnské lodžie  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.