Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidiči jedoucí do Miletína už nebudou muset objížďkou. Silnice u náměstí je hotová

Královéhradecký kraj společně s radnicí v Miletíně dokončil rekonstrukci silnice, která vede z náměstí směrem na Tetín, Lázně Bělohrad a Novou Paku. Nový je prakticky celý úsek od křižovatky s ulicí na Dvůr Králové a Hořice až po dopravní značku konec obce. Celková cena se vyšplhala na 28 milionů korun.

„Povrch této silnice byl podle krajského hodnocení i podle mého přesvědčení ve velmi špatném stavu. Jednalo se o jednu z nejhorších krajských silnic a její kompletní rekonstrukce byla mojí dlouhodobou snahou. Jsem rád, že se podařilo vyřešit například komplikace s odvodněním, kvůli kterým kraj nemohl provést generální opravu dříve,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Na rekonstrukci začalo hejtmanství se zástupci radnice pracovat už v roce 2020, kdy došlo k podpisu společné smlouvy. Ta kraj zavazovala k rekonstrukci a odvodnění, město k opravě chodníků, vybudování parkovacích míst a také autobusové zastávky. Město mělo na starosti i přeložky vody a plynu.  

Celková částka se dostala na 25 milionů korun včetně DPH. Většinu nákladů se podařilo pokrýt ze státní dotace. Během rekonstrukce museli řidiči objízdnou trasou, která vedla přes Červenou Třemešnou. Řidiči si zajeli zhruba šest kilometrů.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Miletín, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, silnice, Martin Červíček, ODS, Červená Třemešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči jedoucí do Miletína už nebudou muset objížďkou. Silnice u náměstí je hotová  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.