Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jičín by rád startovací byty. Do vlastnictví chce získat dům kleriků

Město Jičín má velké plány s domem s číslem popisným 21 v ulici Ruská a přilehlou parcelou o výměře 581 metrů čtverečních. Rada města už schválila záměr obojí získat bezplatně do vlastnictví. Pokud by vše vyšlo, mohly by tu vzniknout startovací byty pro mladé.

Nemovitost spadá pod Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Aby město objekt získalo, musí předložit, jak by jej prakticky využilo.

Do vlastnictví státu přešel dům na základě rozhodnutí soudu o dědictví na konci loňského roku. V souvislosti s Koncepcí bytové politiky, řeší město Jičín nedostatek malometrážních bytů pro rodiny s dětmi v nelehké životní situaci a zároveň i startovací byty.

Dům ve vlastnictví města zatím není. Rada ale záměr schválila a Jičínští představitelé začnou s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových jednat. Stejně jako řada míst a budov ve městě  má i tento dům svoji přezdívku. Říká se mu „dům kleriků“. Je nemovitou kulturní památkou. Stojí poblíž jezuitské koleje a jeho historie je velice zajímavá. Stal se prvním místem, kde po svém příchodu do Jičína sídlili jezuité. Na parcele je navíc historické městské opevnění.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jičín

Štítky dům kleriků, Jičín, startovací byty, rada města, Ústav pro zastupování státu ve věcech majetkových, koncepce, jezuité, dům, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín by rád startovací byty. Do vlastnictví chce získat dům kleriků  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.