Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S dětmi se ve Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou utrhl skákací hrad, provozovateli hrozí až čtyři roky vězení

Policie obvinila muže, který byl zodpovědný za provozování atrakcí v zábavním Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou. S dětmi se tu utrhl skákací hrad, vznesl se do vzduchu a odlétl o 26 metrů. Děti během letu a dopadu z hradu vypadly a utrpěly různá zranění.

Kriminalisté z Hradce Králové obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti 51letého muže, který byl zodpovědný za provozování atrakcí v zábavním parku. Muž skákací hrad dovezl ze zahraničí, ale už ho nenechal schválit v České republice, aby byl v souladu normou ČSN. Navíc také nedodržel bezpečnostní požadavek o provozování atrakce pouze do síly větru 38 kilometrů za hodinu. „Vlivem silného větru, který v té době foukal rychlostí 52 kilometrů za hodinu, a také špatným ukotvením se skákací hrad, na kterém bylo nejméně sedm dětí ve věku od tří do dvanácti let, odtrhl od kotvících bodů,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Hrad se převrátil, vznesl do vzduchu i s dětmi a odlétl přibližně 26 metrů, kde dopadl a zastavil se o jiné pevně ukotvené skákací atrakce. „Děti během letu a dopadu z hradu vypadly a utrpěly různá zranění, některá z nich byla následným lékařským posudkem kvalifikována jako těžká újma na zdraví. Zraněna byla i jedna dospělá osoba, kterou utržená atrakce srazila. Shodou náhod nedošlo k ještě závažnějším poraněním či úmrtí,“ uvádí mluvčí. Na místě společně zasahovaly všechny složky IZS, které spolupracovaly na vyproštění osob, evakuaci a zajištění celého areálu.

K události došlo v srpnu loňského roku, v těchto dnech však vyšetřovatel provozovatele zábavního parku obvinil. Muži teď hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do čtyř let, nebo peněžitý trest.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky skákací hrad, zábavní park, atrakce, děti, nehoda, policie, Fajnpark, Chlumec nad Cidlinou, hrad, Česko, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S dětmi se ve Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou utrhl skákací hrad, provozovateli hrozí až čtyři roky vězení  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.