Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krajští hasiči vyjížděli k požárům, převrácenému traktoru i k zaklíněnému kamionu pod železničním viaduktem

Hasiči z Královéhradeckého kraje měla včera rušný den. Zasahovali u několika požárů a událostí, kdy unikaly nebezpečné látky. Ať už to bylo do vody, nebo na silnici. Škody po požárech jsou ve stovkách tisíc, o událostech úniků nebezpečných látek byla informována města a orgány ochrany životního prostředí. Nikomu se při událostech nic nestalo.

Na Jičínsku museli hasiči hned ráno do Lázní Bělohrad, kde hořelo několik balíků starého sena. Před polednem vyjely čtyři jednotky do obce Kněžice. Tady hořel podkrovní prostor rodinného domu. Plameny hasiči zlikvidovali po hodině a půl. „Příčinou vzniku události byla zřejmě nedbalost. Požár způsobil škodu ve výši asi 100 tisíc korun,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Zhruba třísettisícovou škodu způsobil odpoledne požár filtrace u objektu v průmyslovém obvodu v Novém Bydžově. Nikomu se nic nestalo.

Ve Strážném museli vyprošťovat traktor se sekačkou z koryta potoka Malé Labe. Z traktoru začal unikat olej, který se dostal do vody. „Jednotkám se následně podařilo traktor z potoka vyprostit, na místě byl vyprošťovací automobil z trutnovské stanice a pomohl i místní lesácký traktor,“ doplňuje mluvčí.

Kromě těchto událostí vyjeli hasiči i do Horské ulice v Trutnově, kde se zaklínil pod železničním viaduktem kamion. Ten se podařilo rychle vyprostit. Měl poškozenou horní část. Železná konstrukce mostu vydržela a k poškození nedošlo.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, požár, Královéhradecký kraj, Trutnov, Nový Bydžov, Jičínsko, traktor, kamion, viadukt, okres Jičín, Lázně Bělohrad, Malé Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští hasiči vyjížděli k požárům, převrácenému traktoru i k zaklíněnému kamionu pod železničním viaduktem  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.