Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Ve Smiřicích hořela lakovna, škoda pravděpodobně přesáhne milion

Ve Smiřicích na Královéhradecku dnes odpoledne hořela lakovna. Požár způsobil škodu asi za milion korun. Oheň likvidovalo sedm jednotek hasičů. Příčiny ohně, při kterém nebyl nikdo zraněn, zůstávají v šetření.

Lakovna je v objektu pro výrobu a skladování v Cukrovarské ulici. Hasičům se podařilo před plameny ochránit sousední objekt. Poslední ohniska hasiči našli s pomocí termokamery v odsávacím ventilátoru a komínu. Ventilátor proto museli demontovat a ochladit.

Hasiči nasadili hned po svém příjezdu na likvidaci požáru vodní proudy s pěnou. Jednotkám se podařilo brzy šíření požáru zastavit, před plameny uchránily sousední objekt. Lokalizace byla ohlášena v 13:22 hod., hasiči poté ještě prováděli průzkum a další zkušební měření pomocí termokamery. Poslední ohniska požáru zůstala v odsávacím ventilátoru a dlouhém komínu. Ventilátor musel být demontován a ochlazen. Konečnou likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 15:27 hod. Na místě byla ponechána místní smiřická dobrovolná jednotka, která provádí dohlídku do nočních hodin.

Příčina vzniku požáru je nyní předmětem vyšetřování. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, další hodnoty ve výši zhruba 10 milionů korun se podařilo hasičům před požárem uchránit.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Hradec Králové – Pražská a centrální stanice Hradec Králové, dále pak JSDH Smiřice, Černilov, Lochenice, Holohlavy.

Autoři | Foto KŘP Královehradeckého kraje

Štítky ČR, požár, Královéhradecko, Smiřice, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Ve Smiřicích hořela lakovna, škoda pravděpodobně přesáhne milion  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.