Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě malé děti se musí starat o svou vážně nemocnou maminku. Mise nový domov přijela do Hradce a rodině změnila život

Televizní pořad Mise nový domov, jehož cílem je pomoci rodinám v nesnázích a zlepšit jejich životní situaci pomohl i rodině v Hradci Králové. Osmiletá dvojčata se starají o svou mamku, která trpí silnými záchvaty křečí. Její zdravotní stav ji neumožňuje pracovat a životní úroveň rodiny rapidně klesla. 

Matka Kateřina žila zcela běžný život, jenže ten se jednoho dne změnil v peklo. Zákeřná nemoc jí sebrala téměř všechno a co hůř, lékaři jí dávali jen rok života. Přišla o práci, partnera i o bydlení. Trápí jí silné křeče a zimnice. Není schopná se o sebe postarat, a tak jí musí pomoci děti. "Když takhle vidím mamku, jak se třese, bojím se, že umře" řekl v pořadu její syn. 

Plicní embolie, silné astma a špatná srážlivost krve s tím vším se musí Kateřina vypořádat. S nemocí i s dětmi jim pomáhala teta Jana. Jenže byt 1+1 byl pro čtyři lidi neúnosný, a tak se teta musela odstěhovat. Byt ve velmi špatném stavu potřeboval rekonstrukci, jenže na tu nebyly peníze. "Strašně to bolí, když vidím moje děti, jak se musí dívat na to, jak trpím" řekla Kateřina. 

Jenže díky pořadu Mise nový domov se rodině opět obrátil život naruby, tentokrát k lepšímu. Dělníci se vrhli na nevídanou rekonstrukci. Původní malý byt se rozhodli rozšířit a jak? Propojením s vedlejším bytem. A rozhodně to nebylo nic jednoduchého. 

Poprvé v historii pořadu ale nešlo všechno dle představ. Rekonstrukce dvou bytů nestihla původní termín přestavby a protáhla se. Konečný efekt ale stál za to. Výsledná proměna rodinu dojala, ba co víc. Do bytu se vrátila teta Jana, která rodinně opět v těžkých chvílích pomůže. Nemoc se u Kateřiny vyléčit nedá, nicméně díky pořadu má možnost vyzkoušet novou biologickou léčbu, která by jí alespoň trochu od bolesti pomohla.

A jak se rodině žije dnes? Spokojeně a šťastně. Kamarádka Jana, která je zároveň zdravotní sestrou se definitivně k rodině nastěhuje v prosinci. Pro rodinu je to celková úleva, zatím se ale Kateřina k experimentální léčbě ještě nedostala. Snaží se pořádně zabydlet, užít si Vánoce. "Jsem strašně šťastná," dodala Kateřina na závěr s tím, že se rozhodně začíná blýskat na lepší časy. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TV Nova

Štítky Mise nový domov, Hradec Králové, rodina, rekonstrukce, léčba, domov, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě malé děti se musí starat o svou vážně nemocnou maminku. Mise nový domov přijela do Hradce a rodině změnila život  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.