Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči zasahovali u nábřeží. Šlo o předem připravenou akci

V Hradci Králové bylo Eliščino a Smetanovo nábřeží v obležení složek IZS a dalších organizací, díky kterým se cítíme bezpečně! Bezpečné nábřeží nabídlo široké veřejnosti skvělou podívanou. Dynamické ukázky, které demonstrovaly spolupráci složek IZS i moderní zásahová technika – to vše mohli lidé na místě vidět.

HZS Královéhradeckého kraje předvedl spolupráci se ZZS KHK při zásahu u pacienta s vysoce nakažlivou nemocí, kdy byl aktivován tzv. biohazard tým. Dále ukázali hasiči sehranost se záchranáři a policisty při simulované dopravní nehodě a v neposlední řadě také při záchraně tonoucí osoby z vody, kdy přiletěl vrtulník s hasičem – leteckým záchranářem v podvěsu. Lidem také hasiči ukázali, jaké jsou správné i špatné způsoby hašení požáru v domácnosti. 

Ze zásahové techniky si mohli návštěvníci prohlédnout technické automobily – chemický a potápěčské skupiny, dále automobilový žebřík se zalamovací sadou, cisternovou automobilovou stříkačku, práškový hasicí automobil, rychlý zásahový automobil s vyprošťovací sadou i technický automobil vybavený technickými prostředky pro lezeckou skupinu. K prohlídce byl přistaven také automobil vyšetřovatelů příčin požárů a praktické infromace se mohla veřejnost dozvědět také u stánku úseku prevence a ochrany obyvatelstva. 

Lidé si mohli u hasičů na vlastní kůži vyzkoušet, jak se zachází s hydraulickým vyprošťovacím zařízením, hasiči – lezci zase připravili pro malé návštěvníky v parku improvizovanou lanovku, která se využívá k transportu zraněných osob z těžko přístupného terénu ve výšce nebo hloubce. 

Zpestřením mezi dopoledním a odpoledním programem pak byly závody dračích lodí, kdy se na start postavily posádky z jednotlivých složek IZS. Hasiči postavili na start posádky ze všech územních odborů a navíc také posádku operačního střediska a z krajského ředitelství. Do semifinále se probojovaly posádky z Hradce Králové a územního odboru Rychnov nad Kněžnou. Rychnovská posádka vybojovala v napínavém finále nakonec stříbrnou medaili, kdy jen těsně zůstala za první zásahovou jednotkou Policie ČR.

Podívejte se na fotogalerii!

https://www.hzscr.cz/clanek/hasici-se-ukazali-na-bezpecnem-nabrezi.aspx

Autoři | Foto HZS HK

Štítky Hasiči, bezpečné nábřeží, zásah, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Policie České republiky

Hasiči zasahovali u nábřeží. Šlo o předem připravenou akci  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.