Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Blesk zapálil roubenku. Škoda přesahuje milion korun

V Olešnici na Královéhradecku zapálil blesk v noci na dnešek roubený rodinný dům. Škodu hasiči odhadli na jeden milion korun, oheň zničil téměř celou střechu domu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. ČTK to dnes řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Pět jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru rodinného domu v Olešnici na Hradecku. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o roubenku a požárem je zasažena téměř celá střecha. Těsně po čtvrté hodině ranní dostaly jednotky požár pod kontrolu a následně dohašovaly ohniska. Kolem 05:30 hod. bylo po prohlídce termokamerou místo události předáno majitelům.

Po 7. hodině vyjížděla profesionální jednotka z Nového Bydžova na místo události znovu. Oznamovatel ohlásil, že se ze střechy začíná opět doutnat. Hasiči našli jedno malé ohnisko pod střešními taškami, po jejich odstranění doutnající ohnisko zlikvidovali.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dále JSDH Nové Město nad Cidlinou, Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov a Lovčice.

 

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky ČR, požár, počasí, Hradecko, Olešnice, roubenka, škoda, Blesk, Královéhradecký kraj, střecha, Nový Bydžov, Nové Město, Chlumec nad Cidlinou, Lovčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Blesk zapálil roubenku. Škoda přesahuje milion korun  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.