Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž zaútočil na osobní vůz v koloně. Šlo o hlídku policistů v neoznačeném autě

Situace jako z grotesky se stala v centru Hradce Králové. Dvaatřicetiletý muž se rozhodl, že přeběhne silnici mimo přechod. Vběhl přímo před projíždějící vozidlo, jeho řidič musel prudce zabrzdit. Hazardérovi se životem se však nelíbilo, že na něj zatroubil. Proto se rozhodl, že udeří dlaní do bočního okénka. K jeho smůle šlo o neoznačené vozidlo policie, ve kterém seděl zkušený policista.

K incidentu došlo u kulturního domu Střelnice. Muž šel po chodníku ve směru od třídy Karla IV a náhle vběhnul do kolony pomalu jedoucích aut. Logicky tak od řidičů schytal salvu troubení, což se mu nelíbilo a rozhodl se na jedno z vozů zaútočit. „Dlaní bouchl do bočního okna tohoto auta, až se zhouplo, a přeběhl na druhou stranu silnice ke kulturnímu domu Střelnice,“ uvedla na webu policistů mluvčí Iva Kormošová.  

K jeho smůle šlo o policejní vůz v civilních barvách. Uvnitř seděl policista z pořádkové policie, který zapnul majáky a vydal se za utíkajícím mužem. Ten se nechtěl vzdát dobrovolně, proto policista použil donucovací prostředky.  

Další přivolaná hlídka muže podrobila dechové zkoušce. Její výsledek byl dvě promile alkoholu v dechu. Proto muž skončil na záchytné stanici. „Nikdo neutrpěl žádné zranění a kromě otisku dlaně na okně nevznikla ani žádná škoda na služebním vozidle,“ dodala mluvčí.  

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, agresor, auto, útok, alkohol, Hradec Králové, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zaútočil na osobní vůz v koloně. Šlo o hlídku policistů v neoznačeném autě  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.