Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Hradci Králové na Slezském Předměstí hořela hala s odpadem. Zásah potrvá ještě několik hodin

, aktualizováno 27. srpna 2022, 20:56

Na Slezském Předměstí v Hradci Králové hořela od odpoledne hala s odpadem. Hasiči zasahovali v dýchací technice. Ovzduší sleduje mobilní laboratoř. Podle vedoucího kanceláře primátora Petra Vinkláře zatím nebylo nutné varovat obyvatele v okolí, aby zavřeli okna, požár je v průmyslové oblasti a kouř se zatím na obydlenou oblast nešíří. Hasiči už dostali požár pod kontrolu. Zřídili čerpací stanoviště na řece Orlici, vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř, vodu dovážejí kyvadlově pomocí velkokapacitních cisteren.

"Hala je zasažena asi z poloviny. Řídící důstojník nechal povolat na místo další síly a prostředky, aby byla podpořena doprava vody," řekla odpoledne mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Hasiči využívají k zásahu i automobilový žebřík.

Po šesté hodině večerní byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu. Na místě bylo13 jednotek hasičů, kterým se oheň podařilo lokalizovat. Z plechové haly začali odpad vyskladňovat a dohašují ho venku na volném prostranství. O situaci dostali informace zástupci orgánů ochrany životního prostředí i Vodovodů a kanalizací.

Požár vznikl v průmyslové oblasti a kouř se zatím na obydlenou oblast nerozšířil. Příčina ani výše škody doposud není známá. 

Objekt na Slezském Předměstí má rozměry asi 40krát 35 metrů, uvnitř nikdo nebyl. Na místo přijela mobilní laboratoř z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, aby proměřila ovzduší. V okolí nenaměřila hodnoty škodlivin, které by překračovaly hygienické limity. "Odhadujeme, že zásah potrvá ještě několik dalších hodin", uvedla mluvčí.

Stejná hala v areálu sběrného dvora hořela loni v červenci, tehdy zasahovalo osm hasičských jednotek. Kouř obytnou část města neohrozil. Požár způsobil škodu odhadem 1,5 milionu korun, příčinou bylo samovznícení odpadu.

V Hradci Králové hořela na Slezském předměstí hala s odpadem v areálu sběrného dvora. Na místě bylo sedm hasičských jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Příčinou bylo s největší pravděpodobností samovznícení odpadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje-Twitter

Štítky ČR, požár, Hradec Králové, Slezské Předměstí, odpad, laboratoř, Orlice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové na Slezském Předměstí hořela hala s odpadem. Zásah potrvá ještě několik hodin  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.