Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Během víkendu byla na Hradecku vykradena tři auta

Policie přijala o víkendu hned tři oznámení o vloupání do vozidel na Hradecku . Kradlo se ve Smiřicích, Ruseku a Malšovicích. Zmizely autokamery, navigace, ale také světlomety. Policisté opět apelují, aby si lidé ve vozidlech nenechávali nic cenného, a upozorňují, že auto není trezor.

První oznámení přijali policisté v sobotu ráno ve Smiřicích. „Zatím neznámý pachatel poškodil okénko u spolujezdce u osobního vozidla Renault Mégane, které bylo zaparkované u místního písníku a odnesl si kameru a dálkový ovladač k vratům. Pachatel na odcizených věcech způsobil škodu přes 3 tisíce korun. Škoda na vozidle nebyla zatím vyčíslena,“ řekla mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Ke druhému vloupání došlo rovněž v sobotu, ale v odpoledních hodinách u písníku v Ruseku, kde pachatel u vozidla Kia Ceed rozbil okénko u spolujezdce. „Z vozidla odcizil navigační systém, autokameru a kabely, čímž majiteli způsobil škodu včetně poškození za více jak 8,5 tisíce korun,“ popsala mluvčí.

K poslednímu vloupání došlo také o víkendu, zatím ale v nezjištěné době, na volně přístupném parkovišti v Malšovicích. „U vozidla Hyundai poškodil neznámý pachatel dveře u řidiče a odcizil přední světlomety. Majiteli vozidla způsobil škodu za 24 tisíc korun. Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení, uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, krádež, auto, vloupání, Královéhradecký kraj, Smiřice, Malšovice, Renault Mégane, Hyundai, Kia Ceed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během víkendu byla na Hradecku vykradena tři auta  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.