Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyzkoušejte D11 u Smiřic: můžete zdolat šest kilometrů na bruslích nebo na kole

Ředitelství silnic a dálnic nabízí v sobotu jedinečnou možnost navštívit jako jedni z prvních část dokončovaného úseku dálnice D11 Hradec Králové – Smiřice. Zpřístupněno bude téměř šest kilometrů, které si lidé mohou projet na kole, bruslích, na koloběžce nebo projít pěšky.

ŘSD na sobotu přichystalo den otevřených dveří na dálnici D11. „Pro veřejnost bude k dispozici téměř šest kilometrů z celkové trasy ještě před stavebním dokončením a tím i zprovozněním pro motoristický provoz, pak již podle zákona na dálnici chodec nesmí. Bude možné na dálnici přijet a zaparkovat vlastním vozem, projít se, projet na kole, koloběžce, nebo se projet po dálnici s kočárkem,“ uvádí ŘSD.

Od 10 do 17 hodin tu bude zábavný program pro děti, ukázka techniky integrovaného záchranného systému, ukázka silniční a stavební techniky, volná prohlídka stavby, kapela a DJ a občerstvení.

Nový úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic má být zprovozněný ještě letos, původně to mělo být o půl roku déle, v červnu 2022. Dělníkům údajně pomohla slabá zima, během které se práce prakticky nezastavila.

Dálnice D11 končí od roku 2017 v Hradci Králové. Ve výstavbě jsou v současné době dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře o celkové délce 22,4 kilometru. Termín zprovoznění druhého sedmikilometrového úseku Smiřice – Jaroměř je také prosinec 2021.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj ŘSD

Štítky dálnice, D11, den otevřených dveří, brusle, kolo, Dálnice D11, Smiřice, Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyzkoušejte D11 u Smiřic: můžete zdolat šest kilometrů na bruslích nebo na kole  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.