Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Flošnu s čestným prohlášením. Zájem o koupaliště roste, o víkendu byla kapacita plná

Zatímco po otevření koupaliště v Hradci Králové byl zájem o Flošnu kvůli protikoronavirovým opatřením minimální, o tropickém víkendu Hradečáci změnili názor. O víkendu koupaliště dokonce dosáhlo na maximální kapacitu, která je kvůli covidu omezená na polovinu.

Zájem o koupaliště Flošna v centru Hradce Králové v posledních tropických dnech prudce stoupl. V sobotu odpoledne koupaliště dokonce dočasně vyčerpalo kapacitu. Návštěvníky odmítalo do doby, než někdo koupaliště opustil.

„Mezi 14:00 a 15:30 jsme museli omezovat vstup, kapacita byla naplněna. Tvořily se fronty, lidé byli naštvaní, ale myslím si, že většina z nich čekala," uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

Během soboty na koupaliště dorazilo celkem přes dva tisíce návštěvníků. Maximální kapacita koupaliště je za standardních podmínek 1 800 návštěvníků, nyní je to kvůli protiepidemickým nařízením 900.  

Víkendové návštěvníky podle Konvalinky neodradila ani opatření proti koronaviru. Lidé se při vstupu na koupaliště musejí prokázat bezinfekčností na covid-19 – musí předložit výsledek negativního PCR (starý max sedm dní) nebo antigenního testu (starý max 72 hodin), doklad o očkování (minimálně 22 dnů po první dávce), doklad o prodělaném onemocnění (platí 180 dní) nebo četné prohlášení o prodělaném samotestu.

„Manžel má doklad o očkování, já jsem měla čestné prohlášení a dceři ještě nebylo šest let, takže ta měla vstup bez problémů. Nebyla to pro nás žádná komplikace, nic speciálního, co bychom museli kvůli návštěvě koupaliště absolvovat,“ říká Veronika Říhová, která byla na Flošně s rodinou v neděli.

„Bylo to fajn. Cíleně jsme šli trochu dýl, přišli jsme o půl páté, kdy už řada lidí odcházela. Odměnou nám bylo snížené vstupné a žádné davy. Když jsme přicházeli, bylo na koupališti podle informační tabule něco přes 400 lidí. Bála jsem se, že to bude horší,“ říká Říhová.   

Koupaliště Flošna má otevřeno od 9 do 20 hodin. V pátek a v sobotu bylo i noční koupání. Voda v bazénech je vyhřívaná na 26 stupňů Celsia. Vstupné zůstává stejné jako loni – pro dospělého na celý den 150 korun, při platbě čipovými hodinkami 125 korun.

Teploty se podle meteorologů budou i v první polovině týdne držet celkem vysoko, během dnešního odpoledne vystoupají až ke třicítce. Čekáme však přeháňky a bouřky, místy velmi silné.

Ohodnoť článek

Štítky koupaliště, Flošna, Hradec Králové, bazén, testování, koronavirus, kapacita, víkend, COVID-19, Jan Konvalinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Flošnu s čestným prohlášením. Zájem o koupaliště roste, o víkendu byla kapacita plná  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.