Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Trutnově zakázala návštěvy kompletně. Ostatní je omezují

Královéhradecký kraj omezil návštěvy ve svých zdravotnických zařízeních. Zákaz návštěv platí v celé Oblastní nemocnici Trutnov, v dalších krajských nemocnicích se týká onkologických oddělení a oddělení následné péče. Zákaz návštěv platí v léčebnách dlouhodobě nemocných (LDN) v Hradci Králové, Jaroměři a Opočně.

Mimořádná opatření zavádí kraj v souvislosti se zhoršující se epidemiologickou situací. V posledních dnech v Královéhradeckém kraji rapidně přibývá nakažených covidem-19. Nejhorší situace je na Trutnovsku, kde je ohnisko v soukromém domově důchodců v Úpici. "Jde o snahu zamezit případnému zanesení infekce do zdravotních zařízení," řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod kterou spadá nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. V náchodské a rychnovské nemocnici platí zákaz návštěv na interním oddělení a chirurgii.

"V Královéhradeckém kraji i přes nárůst případů není situace dramatická, jde o lokální ohniska, případy se daří trasovat. Ve spolupráci s Fakultní nemocnici Hradec Králové víme, jak máme situaci řešit," řekl ČTK Cabicar.

Hradecká FN je jedinou nemocnicí v kraji, jež nyní nemocné s covidem-19 léčí. Podle zástupců FN Hradec Králové pro to má dostatečné kapacity. V případě nutnosti by se do péče o nemocné covidem-19 zapojily krajské nemocnice.

Autoři | Foto nemtru.cz

Štítky ČR, správa, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, návštěva, Královéhradecký kraj, Léčebna dlouhodobě nemocných, Trutnov, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., COVID-19, Hradec Králové, Jaroměř, Opočno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Trutnově zakázala návštěvy kompletně. Ostatní je omezují  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.