Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce zabezpečit některé střední školy. Chce tak předejít tragédiím

Jsou školy v Královéhradeckém kraji bezpečné? Na tuto otázku má odpovědět studie, kterou nechá vypracovat hejtmanství. Využije tak dotace od Ministerstva vnitra ČR na ochranu a zabezpečení škol. Kraj tak chce přecházet zbytečný tragédiím. Jedna z posledních se stala v ostravské fakultní nemocnici.

„Zajištění ochrany takzvaných měkkých cílů je velkou výzvou současnosti. Velikost hrozby si zpravidla veřejnost uvědomí, až když se stane tragédie jako v ostravské fakultní nemocnici. Něco podobného se přitom může stát prakticky kdykoliv a kdekoliv a kdokoliv z nás se může stát přímým účastníkem,“ říká hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Královéhradecký kraj si proto nechá zpracovat takzvané Vyhodnocení ohroženosti na čtyřech školách v kraji. Dále zpracuje bezpečnostní plány a pro dalších pět škol a 23 školských zařízení. Vše by mělo být připraveno do konce listopadu.

„Vyhodnocení ohroženosti se týká Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Jičíně, Střední školy strojírenské a elektrotechnické v Nové Pace, České lesnické akademie Trutnov a Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově,“ řekl mluvčí hejtmanství Michal Friček.

Poslední podobná tragédie se stala v Ostravě

Poslední velká tragédie v České republice se stala na konci minulého roku ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Dvaačtyřicetiletý muž z Opavksa tu zastřelil šest lidí v čekárně. Při zásahu policie během jeho útěku následně otočil zbraň proti sobě.

Případ se stal druhým nejtragičtějším v historii České republiky. V únoru roku 2015 zastřelil muž v restauraci v Uherském Brodě osm lidí a pak sebe.

Jsou školy v Královéhradeckém kraji bezpečné?

Celkem hlasovalo11 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky bezpečnost, škola, tragédie, zabezpečení, Královéhradecký, kraj, opatření, střelba, měkké cíle, vyhodnocení, plán, Královéhradecký kraj, střední škola, Ministerstvo vnitra České republiky, Jiří Štěpán, ČSSD, Česko, Střední průmyslová škola, Česká lesnická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce zabezpečit některé střední školy. Chce tak předejít tragédiím  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.