Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Královehradeckém kraji se podmínky pro lyžování zhoršily

Podmínky pro lyžování v Královéhradeckém kraji se mírně zhoršily. Dnes bylo nad nulou, také na hřebenech Krkonoš mrholilo. Lyžaři v hradeckém kraji mají přesto k dispozici více než 50 kilometrů upravených sjezdových tratí, nejvíce jich nabízejí Krkonoše. Na sjezdovkách leží od 20 do 50 centimetrů sněhu, vyplynulo z vyjádření zástupců středisek.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn se lyžuje na více než 18 kilometrech upravených sjezdovek. V provozu je celkem devět lanovek a vleků a 14 sjezdových tratí. Ve Svatém Petru a na Hromovce jedou dvě lanovky a otevřeno je pět sjezdovek, na Medvědíně a Horních Mísečkách dvě lanovky, dva vleky a šest sjezdovek. V ostatních areálech skicentra jsou v provozu jedna lanovka, dva vleky a tři sjezdovky.

"I přes mírné oteplení se nám daří otevírat nové části střediska. Tím, že jsou sjezdovky pokryty převážně technickým sněhem, tak na množství sněhu to nemá takový vliv. V tomto týdnu jsme uvedli do provozu areál na Labské, dlouho očekávanou červenou sjezdovku ve Svatém Petru a černou v celé délce na Medvědíně. Jsme na 90 procentech otevřenosti střediska, tak by to mělo být i o víkendu," řekl dnes vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

Na jeden skipas SkiResortu Černá hora - Pec je nyní možné lyžovat na 34 kilometrech upravených sjezdovek SkiResortu, včetně střediska v Malé Úpě. Ve SkiResortu jsou v provozu areály Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl a Velká Úpa.

"Mrazivé počasí posledních dní jsme využili k zasněžování a otevřeli jsme nově několik dalších sjezdovek. I díky tomu můžeme už tento pátek 10. ledna spustit večerní lyžování na Protěži v Janských Lázních," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na sjezdovkách je od 35 do 55 centimetrů sněhu a pro běžkaře je upraveno zhruba 50 kilometrů tras na vrcholu Černé hory a v okolí Pece pod Sněžkou a na Malé Úpě.

Lyžuje se také v Orlických horách, například v Deštném a Říčkách. Kromě velkých krkonošských a orlickohorských středisek v hradeckém kraji nabízejí lyžování také některá menší.

V Krkonoších od neděle stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Druhý stupeň znamená mírné nebezpečí lavin, podmínky pro túry jsou převážně bezpečné. Mohou se vyskytnout laviny z mokrého sněhu. Na hřebenech Krkonoš je okolo půl metrů sněhu, více ho je na závětrných svazích. Lavinové nebezpečí v Krkonoších má sestupnou tendenci.

Autoři | Foto Budějcká drbna

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, AUDIO, FOTO, Královéhradecký kraj, sjezdovka, lyžování, Krkonoše, lanová dráha, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Horní Mísečky, Pec pod Sněžkou, Malá Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královehradeckém kraji se podmínky pro lyžování zhoršily  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.