Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silvestr z pohledu policie: Patnáctiletý chlapec opilý téměř do bezvědomí, žena shozená do Labe, nebo rvačky

V prvních hodinách letošního roku v souvislosti s novoročními oslavami zaznamenala policie v Královéhradeckém kraji 85 oznámení. Většinou to bylo pouze rušení nočního klidu a potyčky. Na Náchodsku havaroval s vozem opilý řidič. Záchranáři ošetřovali několik popálených lidí od zábavní pyrotechniky i opilé lidi, mezi nimi byly i děti.

"Společným jmenovatelem přitom u drtivé většiny těchto událostí byl alkohol," řekla policejní mluvčí Magdalena Vlčková. Podle mluvčí byly oslavy z pohledu četnosti oznámení a jejich závažnosti klidnější než v minulých letech.

Na Náchodsku havaroval opilý dvaatřicetiletý řidič. Nezvládl levotočivou zatáčku, auto se překlopilo na střechu a narazilo do stromu. Policisté mu naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu.

Od půlnoci do 5:00 se na tísňovou linku pak dovolalo ještě zhruba 75 oznamovatelů. První lidé začali volat na linku čtyři minuty po půlnoci. Většinou byli z větších měst.

Na silvestra se podle záchranářů opíjeli nejen dospělí, ale také i děti. Například v centru Hradce Králové museli záchranáři ošetřit a následně převézt do nemocnice opilého 15letého mladíka. Kvůli alkoholu docházelo i k potyčkám, obešly se bez vážnějších zranění.

"Došlo pouze k lehkým pohmožděninám nebo tržným ranám. Mladá žena v Hradci Králové utrpěla podchlazení, poté co byla údajně shozena do Labe," uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Petardy zranily několik lidí. V Broumově na Náchodsku utrpěl 53letý muž drobné rány a popáleniny v obličeji, po ošetření ho záchranáři odvezli do na chirurgii do Náchoda. Dva muže ve věku 31 a 55 let zranila v obličeji petarda ve Svinišťanech, místní části Dolan na Náchodsku. Nyní jsou v hradecké nemocnici.

Z pohledu hasičů byla noc poměrně klidná, zasahovali u 26 událostí, jen některé se týkaly silvestrovských oslav." Hořely popelnice, odpad, stromy. Loni ve stejnou dobu hasiči evidovali 26 událostí, "uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Autoři | Foto blesk.cz

Štítky ČR, policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Královéhradecký, 3.VERZE, Labe, okres Náchod, zábavní pyrotechnika, alkohol, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Ivo Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr z pohledu policie: Patnáctiletý chlapec opilý téměř do bezvědomí, žena shozená do Labe, nebo rvačky  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.