Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Orlických horách je na silnicích místy ujetá vrstva sněhu

Některé vedlejší silnice v Orlických horách jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností, leží na nich místy vrstva ujetého sněhu krytého posypem. V Královéhradeckém kraji se ojediněle vyskytly mrznoucí mlhy. Většina silnic v regionu byla ale sjízdná bez omezení. ČTK to zjistila z ranního hlášení Ředitelství silnic a dálnic a meteorologů pro Královéhradecký kraj.

Ráno bylo v hradeckém kraji většinou oblačno až zataženo nízkou oblačností, teploty se pohybovaly od nuly do minus čtyř stupňů Celsia.

Meteorologové na dnešek předpovídají zataženo, postupně až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty budou od plus dvou do minus jednoho stupně Celsia, při slunečném počasí až pět stupňů nad nulou. V 1000 metrech na horách budou nejvyšší denní teploty jen kolem plus tří stupňů. Zatímco v nížinách by měl vát jen mírný vítr, na hřebenech Krkonoš čerstvý s nárazy přes 70 kilometrů v hodině.

Třeba na hřebenové Luční boudě v nadmořské výšce 1415 metrů dnes ráno dosahoval vítr v nárazech až 90 kilometrů v hodině. Bylo tam jasno, teplota kolem nuly a v okolí 13 centimetrů zmrzlého sněhu.

O víkendu by se naopak v nížinách měla teplota pozvednout. Třeba v Hradci by v noci ze soboty na neděli mělo být v noci nejméně pět stupňů nad nulou a přes den ještě příjemnějších osm stupňů. V nadcházejících dnech by se potom teplota měla pohybovat zpět okolo nuly, v úterý očekávají meteorologové i déšť se sněhem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, sjízdnost, Královéhradecký, Orlické hory, Královéhradecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Luční bouda, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Orlických horách je na silnicích místy ujetá vrstva sněhu  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.