Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zatímco od hradeckého nádraží parkovací věž zmizela, v Jaroměři se těší na její otevření

Po parkovací věži u hradeckého vlakového nádraží už není příliš vzpomínek. Nová však vyrostla v nedaleké Jaroměři, a to u nově vzniklého autobusového terminálu. Ten je umístěn v blízkosti vlakového nádraží. Po otevření budou moci cyklisté bez starostí zaparkovat u autobusového nádraží a bezpečným průchodem se dostat až k vlakové stanici. Dříve lidé nestíhali navazují spoje, jelikož autobusové linky zastavují až i na druhé straně města.

Stále je to aktuální téma, někteří obyvatelé Hradce Králové, kteří parkovací věž na kola u hradeckého vlakového nádraží četně využívali, do teď nemohou pochopit, proč pomocník na bezpečné uskladnění kol zcela zmizel. Zatímco v Hradci už je biketower pouze u obchodního centra Futurum, v nedaleké Jaroměři budou brzy parkovat u nově vzniklého autobusového terminálu. 

Pro Jaroměř to je kromě silné silniční dopravy zase naopak toto další důležité téma. Do teď totiž bylo mnohdy hodně složité najít navazující vlakový spoj na autobusový, či naopak, protože vzdálenost mezi zastávkami od vlakové stanice a těmi autobusovými, byla mnohdy i několikaminutová.

Nyní však vyrostl nový terminál pro autobusy právě v blízkosti vlakového nádraží. A v rámci nové stavby byla vystavěna v posledních týdnech také zmiňovaná parkovací věž pro cyklisty, u které se nyní čeká už pouze na dodělání příjezdových cest a chodníků. Jinak už je kompletně připravena na zkušební provoz. 

V posledních dnech se však řeší otázka dokončení autobusového terminálu. Záležet bude na klimatických podmínkách v následujících třech týdnech, podle smlouvy totiž stavba nesmí od 15. prosince 2019 do 15. března 2020 pokračovat. Celková stavba terminálu by měla vyjít na necelých 70 milionů korun, z čehož 38 milionů pokryjí dotace. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Biketower

Štítky Biketower, parkovací věž, cyklistická věž, Jaroměř, Hradec Králové, bezpečné parkování, železniční stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatímco od hradeckého nádraží parkovací věž zmizela, v Jaroměři se těší na její otevření  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.