Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie prověřovala podezřelé úmrtí psa. Nakonec se ukázalo, že ho srazil vlak

Už v prosinci minulého roku začali policisté ze Dvora Králové nad Labem řešit úmrtí psa, kterého majitelé našli nedaleko svého domu. Podle jedné z vyšetřovacích verzí pes zemřel násilnou smrtí. Teprve nyní se ale díky pitvě ukázalo, že šlo o nešťastnou náhodu.

Pes rasy Bullmastif se svým majitelům ztratil už 16. prosince, kdy se z oplocené zahrady podhrabal. Po jeho útěku manželé využili při pátrání sociální sítě, ale neúspěšně. Psa našli hned druhý den po útěku, ale ležícího bez známek života.  

Policisté vzápětí zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat a pracovali také s vyšetřovací verzí, že pes zemřel násilnou smrtí. Celý případ vyřešil až výsledek pitvy, kterou nechal na své náklady provést jeho majitel.

„Ze zprávy veterináře vyplývá jednoznačný závěr, že pes byl usmrcen projíždějícím vlakem a šlo tedy o nešťastnou událost. Tímto byla zcela vyloučena možnost, že psa někdo ubil a budiž to pro majitele alespoň malá útěcha, že nešlo o úmyslný násilný čin, jak se mohlo zprvu zdát. Šetření je tak v těchto dnech u konce a policejní inspektor případ odložil v souladu s trestním řádem,“ uzavírá policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Foto pixabay.com

Štítky pes, týrání, Hradecko, úmrtí, smrt, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie prověřovala podezřelé úmrtí psa. Nakonec se ukázalo, že ho srazil vlak  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.