Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V Hejtmánkovicích shořela třetina jízdárny, škoda šplhá k milionu korun

Plameny v noci zničily třetinu jízdárny v Hejtmánkovicích na Broumovsku. Objekt sloužil jako stáje s volným přístupem pro koně a zasaženo bylo také zázemí pro jezdce. Škoda je předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun, zatím nebyla vyloučena žádná z možných příčin vzniku požáru.

Průzkumem na místě požáru jednotky zjistily, že hoří část objektu jízdárny. Požár byl již značně rozšířený, proto se hasiči snažili uchránit především zbytek objektu a co nejdříve požár lokalizovat, aby se nerozšířil. To se jednotkám podařilo těsně před pátou hodinou ranní, kompletní likvidace požáru byla oznámena v 06:17 hod.

Celkem pět jednotek vyslalo na místo krajské operační a informační středisko poté, co ve středu 21. 11. v 03:27 hod. přijalo oznámení o požáru jízdárny v Hejtmánkovicích.

„Požár zničil třetinu objektu, která byla určena jako stáje s volným přístupem pro koně a zasaženo bylo také zázemí pro jezdce. Plameny zde pohltily střechu, část konstrukce a škoda vznikla také na vybavení jezdců,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, nedošlo ani ke zranění zvířat. Koně měli ke stájím volný přístup z výběhu a z místa sami utekli.  

Škoda je předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun, zatím nebyla vyloučena žádná z možných příčin vzniku požáru.

Po ukončení zásahu byl nad požářištěm nařízen dohled místní dobrovolné jednotky do 15:00 hod.

Autoři | Foto JSDH Broumov, SDHP VEBA Broumov

Štítky požár, jízdárna, hasiči, plameny, Hejtmánkovice, Broumovsko, konírna

V Hejtmánkovicích shořela třetina jízdárny, škoda šplhá k milionu korun  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.