Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové se do semifinále extraligy neprobojoval. Liberec vyhrál i čtvrtý zápas

Hokejisté Liberce jsou po Mladé Boleslavi druhým semifinalistou play off extraligy. Bílí Tygři otočili čtvrtý zápas v Hradci Králové, zvítězili 3:1 a vyhráli celou sérii jasně 4:0. Domácí tým nastoupil do boje o naději bez kapitána Smoleňáka, který sledoval dění na ledě pouze z tribuny.

„Včerejší utkání bylo z naší strany poměrně velice dobře odehrané do nějaké 50. minuty, než jsme dostali nešťastný gól na 1:1. Bohužel za dalších 21 vteřin jsme inkasovali další po hrubé chybě u naší modré čáry, kterou soupeř využil. Měli jsme dát branku na 2:0, pak bychom to už asi uhráli," litoval domácí trenér Vladimír Růžička.

Mezi nejlepší čtyřku postoupili Severočeši počtvrté z posledních pěti dohraných sezon. Pouze jedinkrát se to Liberci nepovedlo - před třemi lety po porážce 3:4 na zápasy právě s mužstvem Mountfieldu.

„Důležitý je samozřejmě každý zápas v sérii, ale tohle byl ten, kdy byl Hradec na pokraji vyřazení a hrál, v uvozovkách, o život. A bylo to vidět od první do poslední minuty. Jsem hrozně rád za to, jak se s tím naši hráči popasovali a dokázali tak těžké utkání zvládnout. Hlavní je sérii vyhrát, ale samozřejmě je v téhle fázi sezony dobrý i každý den volna navíc, takže je příjemný i rychlý konec série," řekl kouč vítězů Patrik Augusta.

Mazanec hrál naposledy

Poslední utkání v dresu královéhradeckého klubu má za sebou Marek Mazanec a pro devětadvacetiletého brankáře skončilo smolně. Přes 50 minut držel čistý štít, ale pak inkasoval dvakrát v rozmezí pouhých 21 sekund a bylo po sezoně. Zkušený gólman přes vyřazení ocenil výkon celého týmu. 

„Všichni do toho dali všechno. Klukům nemůžu vůbec nic vytknout a jsem na ně hrdý. Musím jim poděkovat, že se na to nikdo nevyfláknul. Každý z nich do toho dal, co měl," řekl Mazanec v on-line rozhovoru s novináři po porážce 1:3.

Moc toužil uspět i proto, že v klubu končí, což bylo oznámeno již s předstihem. Spekuluje se o jeho možném přesunu do Třince. „Tahle etapa mi toho po návratu z NHL spoustu dala. Poznal jsem nové prostředí, nový klub, narodil se nám tu syn... Mrzí mě hodně, že se nepovedl nějaký úspěch. Kvůli tomu si mě sem Hradec bral a je osobní zklamání, že jsem nedokázal pomoct víc," litoval Mazanec.

Když opouštěl led, prožíval o to větší smutek. „Vhánělo mi to slzy do očí. Končí tahle jedna má etapa kariéry, život a hokej jdou dál, ale kdo ví, zda se třeba někdy v budoucnu nevrátím," řekl Mazanec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, sport, extraliga, čtvrtfinále, Liberec, play off, prohra, domácí, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Marek Mazanec, BK Mladá Boleslav, Vladimír Růžička, National Hockey League, HC Oceláři Třinec, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se do semifinále extraligy neprobojoval. Liberec vyhrál i čtvrtý zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.