Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Startuje hokejová extraliga. Mountfield se vrací na led do Českých Budějovic

Po sedmi letech se vrací Mountfield na led Českých Budějovic, tentokrát jako soupeř. Hradecké hokejisty čeká dnes od 17:30 první zápas sezóny. Dá se očekávat, že utkání s nováčky v extralize bude plný emocí – alespoň pro fanoušky.

Na jihu Čech se bude hrát nejvyšší hokejová soutěž po sedmi letech. Právě před sedmi lety Mountfield jakožto majitel licence přestěhoval klub právě z Českých Budějovic do Hradce Králové. Motor tím přišel o účast v extralize. Fanoušci to tenkrát brali jako ránu pod pás.

Speciální duel to bude zejména pro Motor, který vůči Mountfieldu cítí velkou zášť a netají se tím, že je příhodné, že první utkání v extralize sehraje právě proti Hradci Králové. „Tohle se mě netýká. Já nemůžu za to, co se tam stalo a jedu pouze chytat mistrovské utkání. Jestli na nás budou řvát v Budějovicích nebo ve Zlíně je vlastně jedno, protože na nás řvou všude,“ říká jednička v hradeckém brankovišti Marek Mazanec.

Právě Marek Mazanec se v Jihočeském kraji narodil. Dnes tak (v uvozovkách) odjíždí hrát domů. „Moc se na zápas těšíme, příprava byla hrozně dlouhá, plná nejistoty, očekávání. Nikdo nevěděl, co bude a kdy. Zaplaťpánbůh konečně hrajeme a těšíme se,“ dodává Mazanec.

Motor je připraven. „Na extraligu se těšíme,“ zní z klubu

Velkou novinkou pro jihočeský klub je změna názvu. Ta vychází z nové spolupráce se společností Madeta, ta se stala generálním partnerem. Nově se tak klub jmenuje Madeta Motor České Budějovice.

Madeta Motor dnes předvede i novinky na ledě. Nejvýraznější posilou je Marek Čiliak, který bude působit jako jednička týmu. Do útoku přišli Miroslav Indrák z Plzně, Daniel Voženílek z Litoměřic jako nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Chance ligy a Vít Jonák ze Vsetína.

Tým soupeřů v poslední době čelil několika problémům. Hned dvakrát se řešila karanténa. V jednom případě v ní skončil celý tým. To výrazně nováčkům zkomplikovalo přípravu na nejvyšší hokejovou soutěž. Přes všechny problémy sehrál Motor devět přípravných duelů, z nichž čtyři vyhrál.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK | Zdroj Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, Hradec Králové, Budějovice, Motor, zápas, extraliga, program, rivalita, zahájení, sezóna, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Marek Mazanec, Česko, PSG Zlín, HC Škoda Plzeň, VHK Vsetín, 1. čes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje hokejová extraliga. Mountfield se vrací na led do Českých Budějovic  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.