Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradecký Mountfield dnes sehraje třetí kolo Generali Česká Cupu na ledě Pardubic

Do letního Generali Česká Cupu vstoupili hokejisté hradeckého Mountfieldu skvěle. Odehráli dvě utkání a obě vyhráli. Poradili si s Olomoucí, Brnem a dnes je čeká od 17:00 v Enteria areně odvěký rival z Pardubic.

S Dynamem odehrají Lvi dvojzápas. Ten první je v plánu dnes od 17. hodin v Pardubicích, druhý pak ve čtvrtek 13. 8. od 18. hodin v ČPP Aréně. v Hradci Kráíové  Obě utkání budou provázena přísnými hygienickými opatřeními. Zápas s Pardubicemi ale rozhodně nebude lehký. I Dynamu se od samého začátku letního poháru daří. Dokonce uhrálo v předešlých utkáních stejné skóre, jako hráči z Hradce.

Dnes tedy čeká mančaft pod vedením Vladimíra Růžičky první derby v sezóně. Celý tým se už nemůže dočkat. „Na každé derby se těšíme, navíc ještě, když jsme takhle dlouho nehráli. Těšíme se momentálně na každý zápas. Jak fanoušci, tak my hráči. Snad to dobře dopadne. Myslím, že když už to bude třetí zápas, tak už to bude lepší. Budeme chtít hrát jako v extraligové sezóně,“ hradecký odchovanec Radovan Pavlík.

Obrovskou posilou pardubického Dynama bude Jakub Nakládal. Hradecký rodák, který si v dresu Calgary dokonce zahrál třicet zápasů v NHL, se po letech vrátil do Pardubic. Tady by měl platit za lídra jak na ledě, tak v kabině.

Perníkáři, kteří strávili téměř celý loňský extraligový ročník na dně tabulky, se na konci základní části na poslední chvíli v nejvyšší soutěži úspěšně zachránili. Po sezóně si klub oficiálně převzal, jako většinový akcionář, Petr Dědek. Ten také vyhlásil útok na vyšší pozice.

Nové posily Dynama

Do klubu se vrátil z hostování v Českých Budějovicích mládežnický reprezentant Milan Klouček. Vytvoří tandem s exhradeckým Pavlem Kantorem. Defenzívu posílil Jakub Nakládal a Ondřej Vála. Mezi útočníky přibyli francouzský reprezentant Valentin Claireaux. Z Finska se vrátil junior Tomáš Zeman.

Po dnešku bude jasné, kdo po prvních třech kolech povede skupinu C. Bude to Hradec nebo Pardubice?

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Mountfield HK, Hradec Králové, Pardubice, Dynamo, hokej, Generali Česká Cup, pohár, HC Dynamo Pardubice, Generali Česká pojišťovna, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, HC Olomouc, Jakub Nakládal, Vladimír Růžička, National Hockey League, Calgary Fl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield dnes sehraje třetí kolo Generali Česká Cupu na ledě Pardubic  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.