Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva kohouti na jednom smetišti se nesnesou, aneb jak (ne)funguje spolupráce Růžičky a Martince

Tah, který překvapil celou hokejovou extraligu. Dva hlavní trenéři, kteří mají stejně rozdělené pravomoce. Již v minulosti se ukázalo, že něco takového nefunguje, a zatím se to jen potvrzuje. Od příchodu Vladimíra Růžičky pod Bílou věž se situace spíše zhoršila, než zlepšila. Hokejový Hradec zažívá v extralize velkou krizi a kýžený impuls, který by Východočeši nakopl nepřichází.

Trenér Hradce Tomáš Martinec měl po nepřesvědčivých výkonech svého týmu nůž na krku. Letos se mu s týmem nedaří, tak jako loni. Ačkoliv klub ohlásil, že chce budovat a stavět tým nad dlouhodobé koncepci, tak po loňském úspěchu, kdy Hradec skončil v základní části čtvrtý, ambice logicky vzrostly.

Jenže letos to evidentně podle stejného scénáře, jako v loňské sezóně nefunguje. Na veřejnost vypluly informace, že by měl Martinec opustit kormidlo hlavního trenéra a post převzít Vladimír Růžička.

Nicméně fanoušci Mountfieldu jasně ukázali, že za svým trenérem Martincem stojí, a i přesto, že se nedaří, změnu na postu hlavního kouče nechtějí. Transparenty proti Růžičkovy jen podtrhly to, že bývalého reprezentačního trenéra, olympijského vítěze na východě Čech nechtějí.

A klub na to zareagoval zvláštním způsobem 

Martince vedení podrželo, nicméně trojici trenérů na střídačce doplnil právě Vladimír Růžička. V jaké roli? To vlastně nikdo neví. Jenže kýžený impuls zatím nepřichází, naopak. 

Nejvyšší porážka na domácím ledě s Pardubicemi od vstupu do extraligy v roce 2013 hovoří za vše.

Působí to zajímavě. Čtyři kravaťáci, kteří stojí na střídačce a usměrňují hráče k nějaké taktice, jenže žádný z nich se výrazně neprojevuje. Jak Martinec, tak i Růžička zůstávají ve stínu. Je to dobře, nebo špatně?

Martinec rozhodně musí cítit, že je to svým způsobem vražená kudla do zad. Další kohout v ringu, který preferuje jinou koncepci mu jí tak či tak naruší. A ačkoliv oba trenéři tvrdí, že najdou nějaký kompromis, všem musí být jasné, že z dlouhodobého hlediska tohle nemůže fungovat. Hlavní trenér má mít poslední slovo, ale když jsou dva a každý s jinou filozofií? 

Koncepce Martince v loňské sezóně fungovala. Letos na stejném principu nefunguje, jenže zatímco hradecký trenér preferuje ofenzivní styl, Růžička je znám svým důrazem na defenzívu. Může z toho vzniknout nějaký kompromis? To se teprve uvidí.

Zatím ale fanoušci musí skousnout to, že od roku 2013 hokejisté v Hradci horší krizi asi ještě nezažili. Extraliga sice ještě není ani ve své polovině, nicméně je čas nato, aby Mountfield HK dostal nějaký impuls, který ho nastartuje.  Těch faktorů., kterých je třeba zlepšit je ale opravdu hodně, takže kde začít?... 

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Mountfield HK, Fanoušci, hokej, Tomáš Martinec, Vladimír Růžička, trenér, HC Dynamo Pardubice, Extraliga ledního hokeje, Bílá věž (Hradec Králové), Mountfield Hradec Králové, kohout, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva kohouti na jednom smetišti se nesnesou, aneb jak (ne)funguje spolupráce Růžičky a Martince  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.