Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Potřebujeme důstojnější zázemí. Nejsem pyšný na to, jak strkáme kluky do buněk, říká šéf hokejistů Schön

Předsezónní tisková konference hokejistů Hradce je minulostí. Mountfield HK vstupuje do sezóny s jasnými cíli, zajímavou vizí do budoucna, i s plány ohledně rekonstrukce stadionu.

Jako první si vzal slovo prezident klubu Miroslav Schön: "Potvrzuji že náš dlouhodobý cíl trvá, jako úspěch bych bral semifinále," řekl přezident klubu Miroslav Schön. Hradečtí hokejisté jsou v extralize od roku 2013 a od té doby se vždycky probovali do čtvrtfinále, což je velký úspěch."

Téma došlo i na plánovanou rekonstrukci stadionu. "Víme, že v katastrofálním stavu jsou dětské šatny, v nedobrém ty pro dospělé, potřebujeme propojit obě haly. Velmi problematický je hotel. Postupně chceme tyto věci realizovat," podotkl Alexandr Hrabálek, primátor města.

Hokejová aréna nepatří k těm nejmodornějším. Nicméně vnitřní zázemí prošlo výraznou rekonstrukcí v minulých letech. Je ale třeba výrazně zapracovat na zlepšená podmínek právě pro mládež." Mountfield Cup si získal místo v kalendáři a všichni by chtěli, aby sem celky z KHL jezdily. Ale na to je potřeba důstojnější zázemí. Za absolutní prioritu ale považuje zázemí pro mládež. "Když se podíváme, jak venku strkáme kluky do buněk, tak na to vůbec nejsem pyšný," svěřil se Schön.

Ohledně mládeže se mluvilo poměrně dlouho. Hradečtí totiž v budoucích letech chtějí těžit z výchovy vlastních hráčů. " S mládeží pracovalo hodně dobře ještě před naším příchodem. Hradec měl ale dva problémy: Neměl extraligovou juniorku a extraligu jako takovou. Takže všichni talentovaní kluci ze staršího dorostu mizeli do Pardubic, Liberce nebo jinam," řekl Schön.

Klub zároveň představil nové dresy,  které se od těch z loňské sezóny tolik neliší. Zůstává černá a bílá varianta se znakem Mountfieldu na hrudi.  

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, hokej, Hradec Králové, tisková konference, hokejista, rekonstrukce, Alexandr Hrabálek, Kontinentální hokejová liga, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové

Potřebujeme důstojnější zázemí. Nejsem pyšný na to, jak strkáme kluky do buněk, říká šéf hokejistů Schön  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.