Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mountfield doma padl! Brno utnulo hradeckou vítěznou sérii, rozhodl hattrick Orsavy

Hokejisté Brna vyhráli první zápas čtvrtfinále play off extraligy na ledě Hradce Králové 3:1 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři vítězství. Hrdinou utkání byl útočník Jakub Orsava, který se blýskl hattrickem. Na všechny branky mu přihrál Jan Hruška. Úřadující mistr porazil Mountfield poprvé v sezoně a ukončil sérii sedmi porážek ve vzájemných soubojích.

Domácí si hned v úvodu vytvořili několik šancí, ale brankář Čiliak vše vyřešil a předznamenal obraz první třetiny. Hráči Hradce se tlačili do útoku, měli střeleckou převahu, ale hosté je vyučovali z produktivity.

Ve 13. minutě jim zajistil vedení v přesilovce Orsava a stejný hráč se prosadil i v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy tečoval Barankovu střelu od modré čáry. Asistenci na první gól si připsal i Erat, který mohl do play off nastoupit poté, co mu výkonný výbor hokejového svazu snížil disciplinární trest.

Hned na začátku druhé části domácí promarnili dvě přesilovky a úroveň hry následně poklesla. Diváci ve vyprodané ČPP Aréně moc zajímavých momentů neviděli. Až ve 35. minutě zahrozili Smoleňák s Rákosem v přečíslení dva na jednoho, které ale nevyřešili ideálně.

Ve 38. minutě se Východočechům podařilo snížit. Čiliaka překonal na brankovišti pohotově dorážející Radovan Pavlík a potrestal hosty za pasivitu v útočném pásmu. Maxwell si totiž ve druhé třetině připsal jen dva zákroky.

Úřadující mistr byl ale i nadále vysoce produktivní a ke třetí brance mu pomohla opět přesilovka. Smoleňákovo vyloučení potrestal Orsava, jehož našel volného přihrávkou zpoza branky Hruška. Zdramatizovat zápas se Hradeckým již nepovedlo, i proto, že střela Koukala skončila na tyčce.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Hradec Králové, Brno, FC Zbrojovka Brno, Mountfield Hradec Králové, Jakub Orsava, FC Hradec Králové, Jan Hruška, Radovan Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield doma padl! Brno utnulo hradeckou vítěznou sérii, rozhodl hattrick Orsavy  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.