Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Pořád neproměňujeme šance, štvalo po tříbodovém zisku hradeckého Hamaru

Hokejisté Hradce Králové pokračují ve skvělé formě na domácím ledě a v 11. kole Tipsport extraligy přehráli České Budějovice 4:1. Východočeši tak zaznamenali již čtvrtou domácí výhru v řadě a potvrdili svou dominanci, zatímco Motor nadále zůstává bez bodového zisku na venkovních kluzištích.

Utkání začalo v rychlém tempu a Hradec Králové už v první třetině rozhodl o svém vítězství. Díky dvěma rychlým gólům si domácí tým vypracoval tříbrankový náskok, který soupeře zcela zaskočil. České Budějovice se snažily reagovat, ale nedařilo se jim dostat do tempa a narazit na výborně organizovanou hru Hradce.

"Od prvního střídání jsme byli všude pozdě. Ne o krok, ale o čtyři. V soubojích jsme propadali, neměli jsme žádné vítězné souboje. Z toho pramenilo, že Hradec Králové měl navrch a zaslouženě vyhrál," komentoval na tiskové konferenci po zápase porážku budějovický útočník Lukáš Pech, který neskrýval frustraci z výkonu svého týmu.

Na druhé straně byl Hradec Králové od úvodu dominantní. "Měli jsme dobrý vstup do utkání a dali dvě branky. Pak jsme tlačili dál, ale bohužel už jsme další nepřidali. Budějovice se pak trošku zvedly a začaly čekat na brejky. V poslední třetině jsme měli znovu velký tlak, ale pořád neproměňujeme šance," uvedl za trenérskou lavičku Tomáš Hamara.

České Budějovice se pokoušely vrátit do zápasu, ačkoliv se jim podařilo snížit na 3:1, Hradec Králové měl neustále herně navrch. V poslední třetině navíc domácí tým potvrdil svou převahu a uzavřel skóre na konečných 4:1.

Trenér Českých Budějovic po zápase přiznal, že výkon jeho týmu zdaleka neodpovídal očekáváním: "Na zápase bylo jenom jedno mužstvo, a to byl Hradec Králové. My jsme do něj vůbec nevstoupili dobře. Musím se omluvit fanouškům, kteří sem jeli a viděli to. Přísahám, že tohle se nebude opakovat. Soupeři blahopřeju ke třem bodům," prohlásil Ladislav Čihák.

Motor tak stále čeká na první bodový zisk z venkovních zápasů v této sezóně, zatímco Hradec Králové pokračuje v dobré formě a upevňuje svou pozici v horní části tabulky.

Branky a nahrávky: 6. Batna (Mudrák), 7. Šťastný (R. Pavlík, Miškář), 19. Pour, 59. R. Pavlík (Štohanzl) - 54. Kašlík. Rozhodčí: Kika, Pilný - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Tamáši - Toman oba 5 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3737.

Sestavy:

Hradec Králové: Škorvánek - Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Bučko - Jergl, Tamáši, Perret - Šťastný, Miškář, R. Pavlík - Pour, Batna, A. Novotný - Dmowski, Estephan, P. Moravec - Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

České Budějovice: Klouček - Vráblík, Štencel, Reilly, Cibulka, Kachyňa, M. Doudera - M. Beránek, Kondelík, F. Přikryl - Gulaš, Pech, Olesen - Valský, Toman, O. Kovařčík - Kubík, Koláček, Kašlík. Trenér: Čihák.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, hokej, Hradec Králové, Motor, extraliga, České Budějovice, Hamara, Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořád neproměňujeme šance, štvalo po tříbodovém zisku hradeckého Hamaru  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.