Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pardubické dostihy budou i s diváky. Tribuny se zaplní z 10 procent

Už příští sobotu odstartují dostihy na pardubickém závodišti – a budou i s diváky na tribunách. Ti budou moci zaplnit deset procent celkové kapacity. Pořadatel místa rozdělí mezi partnery a diváky. Dostihový spolek aktuálně jedná o podmínkách, za jakých se diváci budou moci dostihů účastnit.

Pardubické závodiště otevře své brány už příští sobotu 22. května, kdy zahájí dostihovou sezonu prvním dílem seriálu kvalifikací na 131. Velkou pardubickou.

„Dostihy, konkrétně Velká pardubická a kvalifikační dostihy patří k pomyslnému rodinnému stříbru Pardubic, o které se velmi rádi staráme a opečováváme jej. O to víc to platí v dnešní době, která je vinou koronavirové pandemie jiná a složitá. Moje poděkování patří partnerům a podporovatelům dostihů, bez jejichž přízně by se dostihy nemohly konat. Doufám, že si letošní dostihovou sezónu a její vrchol, kterým bude Velká pardubická, budeme moci užít intenzivněji než v sezóně loňské,“ říká primátor Pardubic Martin Charvát (ANO).

Kvůli pandemii koronaviru zaznamenal dostihový sport řadu změn. „Loňská sezona byla jiná, než jsme byli zvyklí. Museli jsme na mnoho věcí reagovat, improvizovat. Podařilo se nám vše zvládnout, zachovat kontinuitu dostihového sportu a odběhnout všechny kvalifikace a Velkou pardubickou, i když tu bez diváků. Do nové sezony vstupujeme ještě silnější a odhodlaní realizovat všechny plány, které máme,“ uvedl předseda představenstva Dostihového spolku Petr Kvaš.

Dostihový spolek nyní jedná o konkrétních podmínkách pro diváky. „Podařilo se nám získat výjimku ministerstva zdravotnictví, která nám v rámci pilotní studie umožňuje obsadit deset procent kapacity míst k sezení. Podmínkou pro vstup diváků do areálu je negativní test, ukončené očkování nebo prodělané onemocnění covid-19. Protože se ale od pondělí 17. května uvolňují kulturní akce s povolenou účastí až 700 osob, jednáme o stejných podmínkách také pro nás,“ prozradil ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller s tím, že v obou případech bude kapacita návštěvnosti rozdělena mezi významné obchodní partnery a částečně i veřejnost. „Předpokládáme, že konkrétní rozhodnutí budeme mít nejpozději začátkem příštího týdne, kdy také spustíme online prodej vstupenek,“ dodal Müller. 

Na novou sezonu se těší i žokej a vítěz Velké pardubické Jan Kratochvíl: „Nejenom já, ale všichni překážkoví jezdci se těšíme, že sezona začne. Přece jen Pardubice jsou českou mekkou překážkových dostihů. Doufám, že ta letošní sezona proběhne v trochu lepších podmínkách než ta loňská a že přijdou i diváci, protože i pro ně ty dostihy děláme.”

Velkou novinkou letošních dostihů bude také úprava legendárního obávaného Taxisova příkopu. Cílem úprav je zvýšit bezpečnost koní na Pardubickém závodišti. Dojde ke změlčení příkopu a odstranění doskokové hrany. K optickému zvýraznění příkopu pomůže hnědá zemina bez trávy. Živý plot bude navíc zešikmen.

Ohodnoť článek

Foto Dostihový spolek

Štítky Velká pardubická, dostihy, Taxis, koně, diváci, koronavirus, dostih, Pardubice, Dostihový spolek a.s., Jaroslav Müller, pandemie covidu-19, ANO 2011, Martin Charvát, Jan Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubické dostihy budou i s diváky. Tribuny se zaplní z 10 procent  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.