Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od pátku do neděle otevřeme sportoviště! Iniciativa bojuje proti vládním nařízením, zapojilo se už 550 sportovišť

Iniciativa KLIK ZA FAIR PLAY nesouhlasí s opatřeními proti koronaviru ve sportovním sektoru. K jejich petici se už připojilo 4 099 lidí. Iniciativa zároveň vyzývá, aby majitelé od dnešního dne do neděle umožnili lidem přístup do obchodních částí sportovišť. Nejde však o používání sportoviště, upozorňují organizátoři.

Iniciativu můžete podpořit klikem na webových stránkách akce. „Není to jen ten klik na klávesnici. Klik je hlavně pro sportovce jedním ze základních cviků. Proto jsme se rozhodli spojit podporu této iniciativy a podpis petice právě s ním,“ uvádějí organizátoři.

K výzvě se připojil i mistr světa a několikanásobný mistr České republiky v kulturistice Vojta Koritenský z Hradce Králové. „V obchoďáku jsou ve všední den desítky, stovky lidí, můžu sem přijet autobusem. Podle vlády je to ale bezpečný. Ve stejnou chvíli u nás ve fitku v Extrifit Gymu byli tři lidi. Ale tady je to rizikový, takže musíme zavřít. Zato obchoďák je podle vlády bezpečný. Vždyť cvičení u nás ve fitku je daleko bezpečnější, než když si jdu koupit rohlík. Může mi to někdo vysvětlit? Já to opravdu nechápu,“ rozčiluje se kulturista a majitel posilovny Extrifit Gym v Hradci Králové.

Výzva KLIK ZA FAIR PLAY nerozlišuje mezi fitness centry, pilates studii, jógovými centry, tenisovými halami, bazény nebo dalšími sportovišti. Nerozlišuje ani mezi komerčními fitness provozy nebo zájmovými kroužky pro děti. „Chceme, aby všechna sportoviště mohla zůstat přístupná a v duchu FAIR PLAY, aby bylo přistupováno rovně ke všem, a to včetně kompenzací,“ uvádí petice a zdůrazňuje, že nebojuje s virem, ale s nesmyslnými nařízeními.

Organizátor výzvy Jan Pravda upozorňuje, že ve fitness sektoru bylo prokázáno pouze 0,87 nakažených případů, v České republice v první vlně pouze 23 případů.

„Vláda diskriminuje sportovní odvětví ve prospěch velkých podniků, průmyslu, supermarketů a dalších, kde se nacházejí ložiska pandemie až v 70 procentech případů. Kompenzace ve sportovním odvětví zdaleka nedosahují kompenzací, které jsou v jiných odvětvích. A navíc - vláda nepodporuje aktivně pohyb obyvatelstva, přičemž ví, že za dobu uzavření sportovišť stoupla hmotnost u dětí v průměru až o čtyři kila,“ uvádí Jan Pravda a zdůrazňuje paradox, že nejohroženější skupinou jsou lidé s obezitou.

Výzva KLIK ZA FAIR PLAY proto požaduje otevření všech sportovních center, rovný přístup v případě kompenzací a řešení krize prevencí, tedy začít pracovat s dětmi, které ztratily pohybové návyky.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Extrifit Gym

Štítky petice, posilovna, KLIK ZA FAIR PLAY, Vojta Koritenský, kulturista, koronavirus, sportoviště, vláda, Česko, Jan Pravda, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Walczysko

Slováci s námi prohrávají v hokeji, fotbale a téměř ve všech dalších disciplinách. Proto k nám vyslali špiona, aby český sport zlikvidoval.

Pátek, 18. prosince 2020, 13:52Odpovědět

Od pátku do neděle otevřeme sportoviště! Iniciativa bojuje proti vládním nařízením, zapojilo se už 550 sportovišť  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.