Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Náchod hledá místo pro novou sportovní halu. Třetí návrh mluví o pozemcích u základní školy na Plhově

Radnice v Náchodě hledá nejvhodnější místo pro vybudování nové sportovní haly. První možnost u Bílé růže padla, městu se nepodařilo vyjednat odkoupení pozemků. Stejný problém byl i na druhém zamýšleném místě. Ani zde se nepodařilo s TJ Náchod domluvit na pozemkovém vyjednání. Třetí možností jsou parcely u Základní školy Náchod – Plhov.

Zmíněná třetí varianta mluví o vybudování nové multifunkční sportovní haly přímo v areálu základní školy. Sportoviště by tak mohlo vyrůst hned vedle Jiráskova koupaliště. „Po všech těch návrzích se nám toto umístění nakonec jeví jako mimořádná příležitost vybudovat sportoviště v krásné lokalitě s komplexním navazujícím zázemím i možností využití pro žáky ZŠ, která se zaměřuje na rozšířenou sportovní výuku," komentoval záměr starosta Jan Birke (ČSSD).

Společně s postavením nové haly by mohlo dojít i k částečné rekonstrukci samotné školy a následnému propojení. Zároveň by vzniklo i nové parkoviště, které by mohli využívat i návštěvnici místního koupaliště. To současné totiž nedostačuje.

Město vyhlásí architektonickou soutěž

 „V návrhu sportovní haly počítáme s herní plochou o rozměrech 50x30 metrů a kapacitou pro více než tisíc diváků. Součástí haly bude i zázemí a prostory pro menší sporty jako například judo, karate, stolní tenis, fitness a další. Nebude chybět potřebné parkování s návazností na komunikaci I/14 včetně nové autobusové zastávky, která bude sloužit jak pro žáky ZŠ, tak pro návštěvníky sportoviště," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka (ČSSD).

Se zpracováním projektové dokumentace radnice počítá v návrhu rozpočtu na rok 2021. Na samotnou stavbu by město rádo získalo dotaci. Půjde o jednu z největších investičních akcí města za posledních několik let.

„V průběhu přípravných prací budou probíhat debaty s jednotlivými sportovními kluby o specifikaci požadavků na konkrétní sportovní zázemí a jejich vzájemné skloubení, tak aby bylo v budoucnu zajištěno efektivní využití haly,“ dodala mluvčí radnice Nina Adlof.

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky Náchod, sportovní hala, sport, , koupaliště, Jiráskovo, rekonstrukce, parkoviště, dotace, propojení, pozemky, pozemek, základní škola, ČSSD, Jan Birke, Jan Čtvrtečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod hledá místo pro novou sportovní halu. Třetí návrh mluví o pozemcích u základní školy na Plhově  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.