Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podle smírčí komise je neplatná i druhá výpověď, kterou dal Mountfield HK Žejdlovi

Také druhá výpověď, kterou dostal hokejista Lukáš Žejdl v Hradci Králové po začátku koronavirové pandemie, je neplatná. O rozhodnutí smírčí komise hokejového svazu informovala Česká asociace hokejistů (CAIHP). Na asociaci se obrátili i další hokejisté.

Extraliga musela být ukončena v první polovině března. Některé kluby využily toho, že mohou smlouvu vypovědět z důvodu zásahu vyšší moci nebo přerušení ligy. U hokejisty Žejdla smírčí komise rozhodla už v dubnu, že je výpověď neplatná, Mountfield HK mu ale smlouvu vzápětí vypověděl znovu.

„Druhá výpověď se lišila pouze zdůvodněním. Ani v tomto případě však nebylo dostatečné a smírčí komise vyhověla našemu podnětu o vyslovení její neplatnosti," uvedl v tiskové zprávě prezident CAIHP Libor Zbořil.

„Já jsem ten výsledek ještě neviděl, ale v obou případech bylo zdůvodnění stejné. Ale já už se nedivím, co můžeme od pana Zbořila čekat," reagoval právník hradeckého klubu David Jaroš pro iDNES.cz.

Podle serveru asociace CAIHP upravila předchozí vyjádření v tom smyslu, že se Hradec odvolal znovu na princip vyšší moci kvůli koronaviru. Rozdíl je v tom, že první výpověď patřila časovým rámcem do předčasně ukončené extraligové sezony, kdežto ta druhá už platí v ročníku 2020/21. "Obě výpovědi se odvolávaly na vyšší moc. K tomu klub přidal to, že zástupci hráče neakceptovali kompromisní řešení, což bylo nepravdivé tvrzení, a to asociace rozporovala," uvedl Zbořil.

Stejným způsobem jako se Žejdlem, se v Hradci Králové rozloučili po předčasném ukončení sezony i s obránci Oskarsem Cibulskisem, Oscarem Eklundem, Tomášem Linhartem a Petrem Šidlíkem.

Na CAIHP se obrátili i Šidlík a Eklund. Eklundův případ smírčí komise řeší a u Šidlíka rozhodla před dvěma měsíci stejně jako u Žejdla o neplatnosti výpovědi. Podle CAIHP se klub následně dohodl se Šidlíkem na řádném vypořádání platné smlouvy a hráč přistoupil na poměrné snížení finančních odměn.

U Žejdla se podle Zbořila snažila najít CAIHP s Hradcem Králové před smírčím řízením i v jeho průběhu kompromis. „U jednacího stolu jsme se s Mountfieldem chtěli dohodnout obdobně jako v případě Vojtěcha Poláka s Karlovými Vary. Bohužel jsme nenašli řešení vyhovující oběma stranám, a tak musela rozhodnout smírčí komise," prohlásil Zbořil.

"Je otázkou, zda tímto celá záležitost končí. Je na hradeckém klubu, jak se nyní zachová. Z rozhodnutí smírčí komise plyne, že smlouva nebyla vypovězena, tudíž musí klub dostát svým závazkům," dodal Zbořil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto youtube.com/Mountfield HK

Štítky sport, hokej, Mountfield HK, extraliga, koronavirus, výpověď, hokejista, Mountfield Hradec Králové, Lukáš Žejdl, Oscar Eklund, HC Energie Karlovy Vary, Vojtěch Polák, Tomáš Linhart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle smírčí komise je neplatná i druhá výpověď, kterou dal Mountfield HK Žejdlovi  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.