Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký Mountfield zavedl úsporná opatření. Někteří hokejisté se vzdali svých odměn

Předčasné ukončení extraligové sezóny, kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem, vzalo za své. Klubům udělal neplánovaný závěr sezóny čáru přes rozpočet. Hradecký Mountfield musel přistoupit k opatřením. Devítka hráčů se vzdala i odměn za březen, případně za duben.

Klub musel zareagovat na propad příjmů od partnerů a ze vstupného na domácí zápasy v probíhajícím play off. Odhady jsou přibližně mezi 8 až 12 miliony korun.

Kromě několika výpovědí, které se týkaly především hráčů, kterým po sezóně končila smlouva, se devítka hokejistů vzdala svých odměn. Generální manažer klubu Aleš Kmoníček, se sešel s Radkem Smoleňákem, Lukášem Cingelem, Alešem Jerglem, Petrem Koukalem, Jakubem Lvem, Markem Mazancem, Filipem Pavlíkem, Radovanem Pavlíkem a Jakubem Orsavou. Klapla dohoda, že se vzdají svých odměn za měsíce březen a duben 2020 (někteří jen za jeden měsíc). Stejně tak se svých odměn za oba měsíce vzdal i Aleš Kmoníček. „Chtěl bych uvedeným hráčům a generálnímu manažerovi poděkovat, jelikož pomohli klubu v době, kdy to nejvíce potřebuje.“ říká prezident klubu Miroslav Schön.

Ostatní hráči jsou pod smlouvami a svoje odměny za měsíce březen a duben 2020 dostanou v plné výši.

Pokud by situace trvala i v následujících měsících, je připraven další krizový scénář. Jestliže hráči nezačnou z důvodu nouzového stavu trénovat, neměli by mít podle smlouvy nárok na žádnou odměnu. „Jsme si vědomi, že i oni mají určité finanční povinnosti, takže se s nimi chceme domluvit na určitém kompromisu. Jednou z možností je postupovat dle doporučení ČSLH, kde se zjednodušeně hovoří o výplatě 50 % hráčské odměny u výplat vyšších než 50 tisíc korun,“ dodává Schön.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, odměny, předčasné ukončení sezóny, hráči, opatření, Mountfield Hradec Králové, Aleš Kmoníček, Petr Koukal, Jakub Lev, Marek Mazanec, Filip Pavlík, Radovan Pavlík, hokejista, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield zavedl úsporná opatření. Někteří hokejisté se vzdali svých odměn  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.