Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V suchém dresu. Hradec Králové porazil Zlín 4:2

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 38. kole extraligy Zlín 4:2. Východočeši se díky plnému zisku dotáhli bodově na Berany, k úspěchu si v utkání, během něhož dvakrát prohrávali, pomohli třemi góly v průběhu druhé třetiny. O vítězný se postaral bek Radim Šalda ve 36. minutě. Vítězové dokázali odehrát zápas bez vyloučení.

Hradce Králové i Zlína se zatím týká boj o předkolo play off. Nejspíš i proto byl zápas od první chvíle velmi urputný, jeho důležitost se projevila. Jihomoravané se cpali dopředu, ale domácí byli nebezpečnější. Ve dvou velkých šancích měl prsty Slovák Cingel, centr první formace. Nejprve se objevil sám před Kašíkem, ale pálil vedle, poté skvělou nahrávkou poslal da šance obránce Šaldu. Proti mladému bekovi se však vytáhl zlínský brankář.

Snaha hostů se postupně začala projevovat. V 11. minutě dostal přihrávku ve střední třetině Honejsek, bývalý hráč Hradce udělal bleskovou kličku obránci Rosandičovi a únik zakončil precizní střelou. Hosté šli do vedení, které mohl navýšit Šlahař, jenže jeho ránu lapil Mazanec.

Do druhé části vlétli lépe domácí. Žejdl usměrňoval přihrávku ze strany za Kašíka, zlínský brankář ale zasáhl betonem. Od té chvíle však začala přestřelka. Ve 24. minutě výborně napadal hosty Miškář, předal puk Dragounovi a po jeho přihrávce jel sám na bránu Jergl, jenž potvrdil svou šikovnost. Po blafáku poslal puk mezi Kašíkovy nohy. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Za dvě minuty se prosadil Sedláček po perfektní kombinaci s Kubišem.

Domácí se zdáli být dole, jenže ze dna se rychle vynořili. Ve 28. minutě dal krásný gól mladý reprezentant Radovan Pavlík, jenž se trefil přes obránce přímo do horního rohu. A za chvíli napálil puk od modré čáry do sítě další zelenáč Šalda.

Třetí třetina byla hrou o gól, který by poslal Královéhradecké k vítězství a hosty k naději na úspěch. Nakonec ho vstřelil Hradec. V přesilovce se prosadil kapitán Smoleňák, jenže radost fanoušků trvala jen pár minut. Hosté sáhli po trenérské výzvě a videosudí potvrdil, že útočník Mountfieldu stál před gólem v brankovišti.

Mountfield byl přes tuto překážku jasně lepší, hosté ohrožovali Mazance jen sporadicky. Vyrovnat mohli přesto Okál se Šlahařem pět minut před koncem, jenže Mazanec potvrdil formu z posledních týdnů. Hosté se minutu před koncem pustili do hry bez brankáře, ale nezadařilo se jim. Naopak patnáct sekund před závěrem dovršil skóre domácí kapitán Smoleňák.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky sport, hokej, extraliga, 38. kolo, Hradec Králové, Zlín, FC Hradec Králové, FC Fastav Zlín, Radim Šalda, Mountfield Hradec Králové, Radovan Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V suchém dresu. Hradec Králové porazil Zlín 4:2  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.