Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Černé hoře a Pomezních Boudách v Krkonoších lyžovalo 1800 lidí

O víkendu v Krkonoších na Černé hoře nad Janskými Lázněmi a na Pomezních Boudách lyžovalo dohromady asi 1800 lidí. Oba areály zahájily zimní sezonu v sobotu. Na Černé hoře mají lyžaři k dispozici kilometrovou sjezdovku Anděl. Na rozdíl od Horní Malé Úpy, kde bylo o víkendu v provozu zatím jen spodních 500 metrů sjezdovky Pomezky, by se mělo na Andělu lyžovat i v následujících dnech.

O víkendu bylo v Krkonoších přes den většinou zataženo, místy polojasno, teploty okolo nuly. Kvůli silnému větru ve vyšších partiích hor nejezdil horní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku.

"Na první lyžařský víkend přijelo do SkiResortu Černá hora - Pec zhruba 1300 lidí. Na celé sjezdovce Anděl se bude lyžovat i v následujících dnech, a to za speciální jízdné," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

Dospělí zaplatí za den lyžování 400 korun, junioři a senioři 300 korun a děti 200 Kč. Ke sjezdovce se lidé dostanou kabinkovou lanovkou z Janských Lázní, kterou se vrátí také zpět.

SkiResort Černá hora - Pec od soboty 14. prosince plánuje otevřít další sjezdovky v areálu na Černé hoře a také středisko v Peci pod Sněžkou, od 21. prosince zbývající areály. Na Černé hoře začíná sezona v Krkonoších tradičně nejdříve, loni to bylo 30. listopadu, předloni 17. listopadu a v roce 2016 už 12. listopadu.

Podle ředitele areálu SKiMU v Horní Malé Úpě Martina Bučka si o víkendu přijelo zalyžovat okolo 500 lidí. Plánované otevření kluziště na Pomezních Boudách se ale o víkendu neuskutečnilo. "Bohužel teploty nám neumožnily kluziště otevřít," napsal odpoledne v SMS zprávě Martin Buček.

Na Pomezních Boudách se lyžovalo zatím jen tento víkend. Na další víkend 14. a 15. prosince, pokud to počasí dovolí, plánují otevřít celou sjezdovku Pomezky a jet až do konce sezony. Následující víkend, od 21. prosince, by pak rádi otevřeli celý areál.

Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn plánuje zahájit sezonu v pátek 13. prosince. V Orlických horách by jako první mělo zahájit sezonu lyžařské středisko v Říčkách, ale až v polovině týdne. V Čechách začala zimní sezona v pátek, jako první se rozjely vleky v Jeseníkách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký, AUDIO, Černá hora, Krkonoše, sjezdovka, Janské Lázně, Horní Malá Úpa, Martin Buček, Pec pod Sněžkou, Sněžka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Černé hoře a Pomezních Boudách v Krkonoších lyžovalo 1800 lidí  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.