Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí hokejbalisté zakončili podzim výhrou na hřišti houževnatého pražského KOVA

Hokejbalová mužská extraliga došla o tomto víkendu do svého finiše v letošním kalendářním roce. Pro hradecké Piráty to znamenalo cestu na hřiště posledního KOVA Praha, kde na ně sice nečekala lehká úloha, nakonec z toho ale byla výhra 3:0. Ta sice proti letos trápícímu se týmu není zcela přesvědčivá, Pražané ale patří mezi houževnatý bojovný celek, který i proti Hradci dlouho vzdoroval jasnějšímu výsledku.

Piráti si byli moc dobře vědomi, že byť to pro ně dopředu vypadalo na lehkou koncovku podzimu, bude se jednat naopak o hodně těžký duel. A proto jim i velice pomohla branka už ze začátku druhé minuty, kdy dostal nahrávku do levého křídla nehlídaný Jaroslav Tesař, jenž se následně prezentoval milimetrově přesnou ranou a Hradečtí vedli 1:0.

Následovala série velkých šancí na navýšení vedení, přesně v těchto chvílích ale domácí začali prokazovat velkou houževnatost, jen kvůli které pro ně zápas podstatě neskončil hned v první třetině. Východočeši si naopak byli vědomi, že by je neproměněné šance mohly hodně mrzet, takže už na začátku druhé periody vypálil tvrdě z pravé strany mantinelu Jakub Svoboda, jenž svojí letošní sedmou brankou výrazně uklidnil Hradec dvoubrankovým vedením. 

KOVO se do pořádné útočné hry dostalo až ve třetí části, dvě největší příležitosti však dokázal perfektními zákroky vykrýt brankář Petr Brykner. Když pak do prázdné klece Pražanů rozhodl o konečném výsledku ještě hradecký Ondřej Lux, mohl slavit také zmiňovaný gólman Východočechů. Individuálně si připsal svoji druhou podzimní nulu a Hradec odjel s vědomím, že v jarních devíti kolech bude klidně reálně útočit i na hodně vysoké příčky. Na druhou Plzně totiž navíc s jedním zápasem odehraným méně mají Hradečtí z pátého místa momentálně pouze dvoubodovou ztrátu!

TJ Kovo Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
 2. Tesař (Mitra), 17. Svoboda (Fanderlík, Švanda), 44. Lux

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.hokejbal-hk.cz

Štítky TJ Kovo Praha, HBC Hradec Králové 1988, Piráti, Palmovka, hokejbalová extraliga, FC Hradec Králové, Praha, Piráti Chomutov, Jaroslav Tesař, Jakub Svoboda, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejbalisté zakončili podzim výhrou na hřišti houževnatého pražského KOVA  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.