Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradečtí hokejbalisté slaví drtivou domácí výhru proti Sudoměřicím

Hokejbalová extraliga přinesla tento víkend poslední letošní domácí zápas pro hradecké hráče. Ti po velké ztrátě z dvojzápasu na severu Čech potřebovali doma pořádně zabrat, pod Bílou věž ale dorazily Sudoměřice, které se drží na hranici osmičky a každý bod je pro ně důležitý. Na hřišti ovšem vládlo jen jedno mužstvo, a to domácích. Piráti se postupně rozstříleli a nakonec svého soupeře smetli sedmi brankami!

Rozhodovalo se prakticky už v prvních chvílích, kdy se hned v úvodní minutě prosadil Petr Novák a psychická výhoda byla od té doby na hradeckých hokejkách. Hosté ale vzdorovali, takže recept na sudoměřickou obranu domácí v dalších minutách dlouho nemohli najít. Vše však zlomila branka necelé tři minuty před první sirénou, když se prosadil Ondřej Lux. To však nebylo vše! Následně skóroval také Ondřej Běloušek a ještě Jakub Svoboda. Stav 4:0 po první periodě už byl pro Hradecké více než lukrativní.

Piráti ale ze začátku druhého pokračování Jihomoravany pustili do hry. Ve dvacáté minutě snižoval teprve patnáctiletý Nikolas Randis a o chvíli později už na rozdíl dvou branek upravoval Jan Kaluža! Východočeši ale zápas ztratit nemohli, čehož si byli moc dobře vědomi, protože by si jinak zkazili celý povedený podzim. A tak zabrali směrem dopředu zase domácí, z čehož vyplynula branka na 5:2 z hole Petra Šimka.

Třetí část už přílišné drama nepřinesla, nejprve totiž zvyšoval pirátské vedení Ondřej Březina a na konečných 7:2 upravoval druhou brankou v zápase Ondřej Běloušek. Hradečtí hokejbalisté k poslednímu zápasu podzimu cestují příští týden do hlavního města na hřiště KOVA. Pokud uspějí za tři body, mohou pomýšlet na přezimování i v první čtveřici. Momentálně jim však patří šestá příčka.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Sudoměřice 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)   
Branky a nahrávky:
 1. Novák, 13. Lux (Březina, Šimek), 14. Běloušek (Malý, Novák), 15. Svoboda (Březina), 29. Šimek (Březina, Lux), 33. Březina (Běloušek, Lux), 45. Běloušek (Novák, Ježek) – 20. Randis (Šindlář), 23. Kaluža (M. Tóth, Helešic)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.hokejbal-hk.cz

Štítky HBC Hradec Králové 1988, SK Sudoměřice, hokejbal, Piráti, Sudky, Sudoměřice, Petr Novák, Česko, Bílá věž (Hradec Králové), Jakub Svoboda, hokejbalista, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejbalisté slaví drtivou domácí výhru proti Sudoměřicím  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.