Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

S tabulkovým soupeřem hradečtí hokejbalisté vybojovali jeden bod

Dalším kolem pokračovala v sobotu pro hradecké hokejbalisty mužská extraliga, která je tentokrát zavedla na západ Čech. S Plzní to byl podstatě tabulkový souboj, protože oba celky měly před zápasem shodně 18 bodů. Vyrovnaný duel byl vidět i na hřišti, kdy se nakonec z výhry po samostatných stříleních radovali domácí "Mečouni". Ti se tak v tabulce dostali před hostující "Piráty", plzeňští hokejbalisté však mají odehráno už o dva zápasy více.

Po úvodních minutách první třetiny, které toho směrem dopředu příliš záživného nepřinesly, se začaly dít věci na přelomu prvních dvou period. Nejprve se totiž dostali do vedení domácí díky Roušalovi, na kterého sice dokázal ještě do sirény odpovědět hradecký Malý. Hned na začátku druhého pokračování byli však Západočeši zpět ve vedení, o které se postaral tentokrát Hanuš.

Nejzajímavější se ale ukázala celá prostřední třetina. Plzeňský Roušal totiž zanedlouho poslal domácí už do dvoubrankového vedení. Jenomže pak unikl sám na bránu královéhradecký Novák a na světe bylo zpět drama. Ovšem stav 3:2 pro domácí vydržel jen dvě minuty, kdy vrátil klid na plzeňské hokejky Kunzmann. Piráti se ale nevzdali a hradeckou naději vykřesal zpět snížením na 3:4 Březina.

Třetí třetina přinesla napínavý hokejbal, Plzeň si ale s blížící se třetí sirénou koledovala vyrovnáním, a to když nabídla Hradci dvě přesilové hry. Ani jedna z nich sice využita nebyla, jen deset vteřin po uplynutí té druhé se však prosadil podruhé v zápase Malý a utkání tak došlo do své nadstavby!

V prodloužení se nic zásadního nestalo a rozhodla tak samostatná střílení, kde se opakoval stejný scénář z loňského play off, kdy Piráti na západě Čech nezvládli tuto individuální činnost a přišli tak o postup do semifinále. Tentokrát si však z plzeňské haly vezou jeden bod, který pro ně sice momentálně znamená propad tabulkou, ve finálním zúčtování ale může mít ještě hodně velkou cenu!

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 5:4 po ss. (1:1, 3:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Roušal (O. Benedikt, Švarc), 16. Hanuš (D. Ulč, Kunzmann), 21. Roušal (Šmucer, Švarc), 26. Kunzmann, rozh. náj. Průcha – 15. Malý (Novák), 24. Novák, 27. Březina (Svoboda, Fanderlík), 44. Malý

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky HBC Plzeň, HBC Hradec Králové 1988, hokejbal, extraliga, Piráti, Mečouni, hokejbalista, Plzeň, Česko, Česká pirátská strana

S tabulkovým soupeřem hradečtí hokejbalisté vybojovali jeden bod  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.