Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecké basketbalistky zažívají jeden z nejlepších začátků sezony za poslední roky!

Osm úvodních kol nové sezony Ženské basketbalové ligy, sedm výher pro hradecké Lvice! Tato úchvatná série dostává hradecké holky podstatě na nejvyšší příčky v tabulce, protože na první USK Praha dlouhé roky už nikdo v české konkurenci po výkonnostní stránce nemá a dokazuje to i fakt, že Pražanky prohrály v domácí konkurenci naposledy v dubnu roku 2013!

Hradecké Lvice zažívají fantastickou fazonu! Na začátek sezony se jim povedlo to, co nedokázaly ani jednou minimálně sedm sezon dozadu. Tedy vyhrát z úvodních osmi zápasů nového ročníku domácí soutěže hned sedmkrát! A to ještě jediná prohra přišla proti pražskému týmu USK, jenž sbírá v ženské kategorii už dlouhé roky tituly, jako na běžícím páse a v české konkurenci neprohrál už přes šest let.

Prohru s Pražankami tak svěřenkyně hradecké úspěšné trenérky Romany Ptáčkové rozhodně nemohly brát, jako "nepotřebnou". USK je zkrátka tým, který díky síle svého kádru porazit v domácích poměrech nejde. To, jak silný kádr mají pod Bílou věží, ale letos zatím prokazují na plné čáře také Hradečanky! V základní skupině totiž porazily také své konkurenky v boji o co nejlepší umístění, tedy především dvě družstva z brněnské metropole. 

Lvice se také mohou pyšnit druhou nejlepší obrannou linií v Ženské basketbalové lize. Před nimi je se stejným počtem odehraným zápasu už je jenom zmiňované USK. Hradecké hráčky momentálně mají od minulé soboty od české soutěže tři týdny pauzu. Další duel je totiž čeká až v sobotu 23. listopadu, a to hned derby v Trutnově. Forma Lvic je na něho nejideálnější možnou pozvánkou! 

Autoři | Foto Luboš Lorinc

Štítky Hradecké Lvice, Ženská basketbalová liga, basket, na Sokole, USK Praha, EXCELSIOR Ženská basketbalová liga

Hradecké basketbalistky zažívají jeden z nejlepších začátků sezony za poslední roky!  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.