Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dětská olympiáda ve Špindlerově Mlýně získala prestižní ocenění za nejlepší projekt města či kraje

Olympiádu dětí a mládeže ve Špindlerově Mlýně a dalších městech pořádal v lednu Královéhradecký kraj ve spolupráci s Českým olympijským výborem. Nyní akce získala ocenění za nejlepší projekt města či kraje, které bylo předáváno na konferenci Sport Alive 2023.

„Potvrdilo se tak, že lednový Špindl přinesl skvělý zážitek mladým a nadějným sportovcům z celé republiky, jejich trenérům, kamarádům, rodičům a fanouškům zimních sportů. Královéhradeckému kraji se pořadatelství 20. ročníku Olympiády dětí a mládeže povedlo,“ uvedl ve svém prohlášení náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti).

Jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže se konala od 22. do 26. ledna ve Špindlerově Mlýně a výprava Královéhradeckého kraje získala v pořadí hodnocení všech krajů republiky historicky poprvé první místo. Královéhradecký kraj se zúčastnil celkem 67 závodů. Získal deset zlatých 13 stříbrných a 8 bronzových medailí.

OBRAZEM: V Královéhradeckém kraji skončila Olympiáda dětí a mládeže. Nejvíce medailí mají domácí

V Královéhradeckém kraji skončil 20. ročník Olympiády dětí a mládeže, které se letos účastnilo zhruba 1700 sportovců. Pětidenní program byl ukončen slavnostním ceremoniálem ve Špindlerově Mlýně. Nejvíc medailí získal Královéhradecký kraj.

Olympiáda dětí a mládeže se konala v Nové Pace, Vrchlabí, Trutnově a také Špindlerově Mlýně. Další, tentokrát však letní hry Olympiády dětí a mládeže, se uskuteční v Jihočeském kraji v červnu 2024. Výprava sportovců Královéhradeckého kraje určitě chybět nebude.

Ohodnoť článek

Foto Czech team

Štítky Královéhradecký kraj, olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská olympiáda ve Špindlerově Mlýně získala prestižní ocenění za nejlepší projekt města či kraje  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.