Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fotbalový turnaj pro české školy hlásí rekordní zájem a nově zapojuje i malotřídní školy

PR článek

Registrační brány největšího fotbalového turnaje pro žáky 1. stupně ZŠ, McDonald’s Cupu, se uzavřely. I letos je o již tradiční sportovní událost velký zájem. Do třech kategorií se přihlásilo na 3 100 školních týmů, projekt tak ve svém 24. ročníku rozpohybuje více než 37 tisíc dětí v republice.

Turnaj McDonald’s Cup je stálicí mnoha školních kalendářů, letos se odehraje jeho už 24. ročník. Projekt i nadále přináší dětem radost z pohybu, fair play, jedinečnou atmosféru profesionálního fotbalu a podporu týmového ducha. „Projekt je naše srdcovka. Je pro nás důležité přinášet dětem radost ze sportu a motivovat je k aktivnímu trávení volného času. Je skvělé vidět, že to má smysl. To dokládá i fakt, že každým rokem se do turnaje hlásí více škol a týmů, jen za letošní rok je to posun o 15 %. Za to patří velký dík všem učitelům a ředitelům škol, regionálním garantům AŠSK, kteří jsou při organizaci tak velkého turnaje nepostradatelní a samozřejmě také našim partnerům z FAČR,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s a předsedkyně Organizačního výboru. V rámci postupových kol, která vyvrcholí na konci května Svátkem fotbalu, změří síly 1887 škol a 3 114 týmů z celé České republiky.

Více než dvě stovky malotřídních škol

Velkou novinkou letošního ročníku je kategorie M pro malotřídní školy. Tímto krokem organizátoři turnaje vyslyšeli dlouholeté prosby stran malotřídek o jejich zapojení. To bylo, vzhledem k malému počtu žáků různého věkového složení do této doby složité. První rok se do nové kategorie přihlásilo více než 200 malotřídních škol z celé republiky. „Ze zájmu malotřídek jsme nadšení, jsme rádi, že se nám podařilo je do turnaje, prostřednictvím nově vzniklé kategorie, zapojit. Těšíme se na letošní Svátek fotbalu, kterým celý turnaj vyvrcholí, poprvé v historii z něj vzejdou hned tři vítězové,“ dodává Pajurková.

I tento rok se s projektem spojily známé tváře české fotbalové reprezentace, patrony jsou Fotbalistka roku 2021 a 2022 a hráčka Athletica Madrid Andrea Stašková a Michal Sadílek, záložník nizozemského FC Twente. Také oni se osobně zúčastní Svátku fotbalu, velkého finále všech tří kategorií, které se uskuteční 29. a 30. května na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Ohodnoť článek

Štítky McDonald’s Cupu, fotbal, děti, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový turnaj pro české školy hlásí rekordní zájem a nově zapojuje i malotřídní školy  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.