Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČEZ Jizerská 50 láká na čtyři závodní dny i souboj dvojic osobností

PR článek

Tisková konference k 56. ročníku ČEZ Jizerské 50, která se konala 10. ledna 2023 v elegantních prostorách České mincovny přinesla informace o vysokém zájmu a naplnění kapacit jednotlivých závodů, včetně přidaného čtvrtečního závodu ČSOB Jizerská 17. Organizátoři odhalili také speciální souboj dvojic, které tvoří osobnosti ze světa sportu, kultury i medicíny.

Vůbec poprvé v historii začne program ČEZ Jizerské 50 už ve čtvrtek a během čtyř dnů proběhne hned 9 závodů s nedělním závodním vrcholem na 50 km. „Měsíc před startem se u hlavního závodu blížíme vyprodání kapacity a velmi rychle se plní i kratší tratě. S největší pravděpodobností tak letos překonáme rekord v celkovém počtu účastníků a na čtyři dny se do Bedřichova sjede většina tuzemských běžkařů,” říká David Douša z pořádající agentury Raul.

Tématem konference bylo mimo jiné i aktuální počasí, které zimním sportům zatím příliš nepřeje. „Zůstáváme klidní, z dlouhodobé odhadové předpovědi ČHMÚ víme, že v únorovém termínu je velká pravděpodobnost sněhové pokrývky. I to byl důvod, proč jsme termín před lety upravili a doposud se tento posun vždy vyplatil. Navíc pro všechny účastníky zároveň platí unikátní pojištění od pojišťovny VZP proti nedostatku sněhu, které jim garantuje návratnost téměř celé výše startovného,” doplňuje Douša.

Nygaard, Persson, Moravec, Neumannová, Lafata, Mirai a mnoho dalších

Největší sportovní událost zimy znovu přiláká nejen top závodníky série Ski Classics v čele s hlavními favority Andreasem Nygaardem a Emilem Perssonem, ale také mnoho českých osobností ze sportovního i kulturního prostředí. „Jizerskou 50 jsem už delší dobu měla na svém seznamu přání a myslím, že letos nastal ten správný čas. Pár dní po závodě totiž oslavím kulatiny, které se nápadně podobají právě jeho délce,” prozradila novinářům olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

Novinkou prodlouženého závodního víkendu bude “SOUBOJ DVOJIC”, kdy budou diváci moci sledovat duely osobností ze světa sportu, kultury i medicíny v jednotlivých závodech ČEZ Jizerské 50. Diváci se mohou těšit na duely herců a komiků Jakuba Koháka a Ondřeje Sokola, fotbalistů Davida Lafaty a Bořka Dočkala, ale také na generační souboj uznávaných lékařů Jana Pirka a Tomáše Šebka. Na kratších tratích se pak objeví například bývalý biatlonista Ondřej Moravec a závodnice v běžeckém lyžování Kateřina Smutná, sportovní komentátoři Pavel Čapek s Vlastimilem Vláškem nebo například olympijští vítězové David Svoboda a Martin Doktor, kteří se proti sobě utkají na trati Volkswagen Bedřichovské 30. „Jsem teď trochu polámaný po pádu z koně, ale do startu se dám do pořádku a Martina proženu. Příští rok už se snad konečně postavím na start Padesátky,” slíbil bývalý moderní pětibojař.

Doprovodnému programu pro fanoušky i účastníky vévodí hudební ČEZ Energy fest, na kterém se uskuteční open-air koncerty kapely Mirai a populárního písničkáře Pokáče. Kompletní program festivalu je stejně jako všechny další informace k ČEZ Jizerské 50 možné získat na stránce www.jiz50.cz.

Ohodnoť článek

Štítky jizerská 50, závod, lyže, jiz50, čez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ Jizerská 50 láká na čtyři závodní dny i souboj dvojic osobností  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.