Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šílenou jízdu auta na Náchodsku ukončil až zastavovací pás. V autě byli zdrogovaní muži a dívka v celostátním pátrání

Nebezpečný řidič před policisty ujížděl i rychlostí 150 kilometrů za hodinu, přejížděl do protisměru a ohrožoval ostatní auta. Honičku na Náchodsku ukončil až zastavovací pás v Teplicích nad Metují. Řidič utekl, ale v autě zanechal čtyři spolujezdce – tři zdrogované muže a šestnáctiletou dívku v celostátním pátrání.

Divoká honička začala, když se policisté z obvodního oddělení Hronov rozhodli v rámci běžné kontroly zastavit projíždějící Volkswagen Passat. Řidič však místo zastavení prudce zrychlil. „Začal před hlídkou ujíždět skrz Hronov, Polici nad Metují, Žďárem nad Metují, Českou Metují a Dědovem. Po celou dobu jízdy najížděl nekontrolovaně do protisměru, kde ohrožoval další účastníky silničního provozu, přejížděl plné čáry a místy se řítil rychlostí i přes 150 kilometrů za hodinu,“ popisuje policejní mluvčí Iva Kormošová. Na místech s maximální povolenou rychlosti 30 kilometrů v hodině se řítil více než stovkou.

Na pomoc proto byla přivolána další hlídka, která v Teplicích nad Metují použila k zastavení nebezpečného vozidla zastavovací pás. „Auto po přejetí pásu s hroty zastavilo po přibližně 300 metrech, řidič z auta vyskočil a dal se na útěk. Po přeskočení plotu jednoho areálu se mu podařilo ztratit z dohledu pronásledujícího policistu,“ říká mluvčí.

V autě však zanechal čtyři spolujezdce – tři muže pod vlivem drog a šestnáctiletou dívku, po které bylo od předminulého týdne vyhlášeno kvůli útěku z jindřichohradeckého dětského domova celostátní pátrání. „Samozřejmě všichni čtyři zprvu tvrdili, že řidiče neznají a toho dne ho viděli poprvé,“ dodává Kormošová. Také se ukázalo, že auto má propadlou technickou kontrolu.

Policisté díky následnému vyšetřování zjistili, že auto měl řídit dvacetiletý muž, který má do listopadu udělený zákaz řízení. Zároveň vyšlo najevo, že jde o stejného muže, který na konci února mezi Ruprechticemi a Jetřichovem ujížděl před hlídkou na motorce. „Tehdy zastavil na konci komunikace v poli, dal se na útěk, při kterém zahodil přilbu a hlídce se ztratil v zástavbě Jetřichovic. Díky výborné místní znalosti ho pronásledující policista poznal a pomocí genetických stop bylo prokázáno, že na motorce jel právě on,“ dodává mluvčí.

Řidiči teď za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí až dva roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, Náchodsko, Hronov, Teplice nad Metují, drogy, rychlost, okres Náchod, Volkswagen Passat, Police nad Metují, Žďár nad Metují, Česká Metuje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šílenou jízdu auta na Náchodsku ukončil až zastavovací pás. V autě byli zdrogovaní muži a dívka v celostátním pátrání  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.