Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Upozornil souseda ve Věkoších na nadměrný hluk, ten se ho pokusil zavraždit

Starší muž upozornil mladšího souseda na nadměrný hluk v jeho bytě. Mladšího souseda to rozzuřilo natolik, že staršímu rozkopl dveře a fyzicky jej napadl. Policejní vyšetřovatel brutální útok označil za vraždu ve stádiu pokusu. Útočník je nyní ve vazbě.

Policisté přijali oznámení o zbitém muži v bytě panelového domu v hradeckých Věkoších. „Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která v sousedním bytě zadržela podezřelého muže z útoku. U zadrženého muže byly naměřeny tři promile alkoholu v dechu. Napadený sedmdesátiletý muž byl s vážným zraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Vyšetřovatel pětatřicetiletého útočníka nejprve obvinil ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, z přečinu porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Na základě dalšího vyšetřování a znaleckého posudku soudního lékaře ale čin překvalifikoval na zvlášť závažný zločin vražda ve stadiu pokusu.

„Z vyšetřování vyplynulo, že starší z mužů upozornil mladšího souseda na nadměrný hluk plynoucí z jeho bytu. Mladšího to rozzuřilo tak, že rozkopl sousedovi dveře a fyzicky ho napadl,“ popsala mluvčí.

Násilník je nyní stíhán ve vazbě. Policisté také zjistili, že muž byl v říjnu 2018 odsouzen za obdobný trestný čin k podmíněnému trestu v trvání jednoho roku se zkušební dobou 30 měsíců, která měla vypršet za dva měsíce. Pokud obviněného muže soudce uzná vinným, může strávit ve vězení 10 až 18 let.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky pokud o vraždu, soused, policie, Hradec Králové, Věkoše, hluk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Upozornil souseda ve Věkoších na nadměrný hluk, ten se ho pokusil zavraždit  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.