Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážnici ve Dvoře přivedli na služebnu celostátně hledaného muže. Zjistilo se, že byl v hledáčku i v Německu

Královédvorští strážníci předvedli v sobotu na tamní obvodní oddělení devětačtyřicetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. O den později proti němu trutnovská kriminálka zahájila trestní stíhání pro zločin krádež a přečin porušování domovní svobody. Pokud bude mu bude prokázána vina, odsedí si až osm let za mřížemi.

Muž, kterého policisté obvinili, se měl v květnu a v prosinci roku 2018 vloupat hned ve dvou případech do mobilheimu na Královédvorsku. Odtud sebral potraviny a oblečení. Na odcizených a věcech a poškozením, napáchal škodu za skoro patnáct tisíc korun.

Od června loňského roku v krádežích pokračoval. V pěti případech násilím vnikl do soukromých objektů odkud sebral potraviny a věci, které mohl dál prodat. Tentokrát byla škoda na téměř dvaceti tisících korunách. 

Muž byl už v minulosti ve vězení za majetkovou trestnou činnost celkem čtyřikrát. „Na svou obhajobu kriminalistům uvedl, že ho nikde s jeho rejstříkem trestů nechtěli zaměstnat a kradl pouze, aby se uživil. Lustrací osoby policisté dále zjistili, že byl i hledaný justičními orgány v Německu taktéž za majetkovou trestnou činnost,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V neděli zaslal policejní komisař k rukám státního zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově o jeho vazbě také rozhodl a návrh přijal. „V případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení,“ dodala Pižlová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, trest, vězení, celostátně hledaný, policie, Městská policie, Dvůr Králové nad Labem, Strážnice, Německo, Okresní soud v Trutnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážnici ve Dvoře přivedli na služebnu celostátně hledaného muže. Zjistilo se, že byl v hledáčku i v Německu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.