Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divoká automobilová honička skončila na Orlickoústecku až výstřely z policejní zbraně

Vesnicí 150tkou, kličkování mezi domy, auto ve smyku – policisté dostali nebezpečného řidiče ven z auta až díky namířené pistoli a varovným výstřelům. Jednadvacetiletý řidič bez řidičáku nakonec skončil ve vazbě.

Divokou noc za sebou mají policisté z Ústí nad Orlicí, kteří se v noci z pátku na sobotu snažili zastavit a zkontrolovat auto Opel Astra. Řidič se ale místo zastavení snažil policisty naopak setřást. „Začal dělat manévry typu blikání směrovkou doprava, odbočení doleva, zvyšování rychlosti, nerespektování červené na semaforu a úprk směr Libchavy. V obci měli na tachometru naši policisté, kteří vozidlo pronásledovali, téměř 150ti kilometrovou rychlost,“ popsala mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská. Přestože se k první policejní hlídce brzy přidala další, řidič se nevzdával. Naopak. Přejížděl do protisměru, kličkoval mezi rodinnými domy a řítil se vysokou rychlostí směrem na Potštejn. Nakonec se řidič dostal do nebezpečného smyku, který sice vyrovnal, ale situace využili policisté a pronásledovaného svým autem zablokovali. „Řidič se nehodlal jen tak lehce vzdát, s vozidlem začal manévrovat, popojíždět, couvat, a protože policisté měli obavu o svůj život a zdraví, použili varovné výstřely, aby vozidlo zastavili a posádku dostali z vozidla ven,“ říká mluvčí.

V autě cestovaly čtyři osoby, 21tiletý řidič a tři spolujezdci ve věku 28, 27 a 17 let. Následně vyšlo najevo, že se jedná o řidiče-recidivistu, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz, za to byl už několikrát přistižen za volantem. Před nedávnem ho dokonce Okresní soud v Ústí nad Orlicí potrestal podmínkou a zákazem řízení všech motorových vozidel do září roku 2023. Podobnou sankci muži uložil příkazem i Městský úřad v Kostelci nad Orlicí.

Muži teď hrozí až dvouleté vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí. Jelikož se řidič už v minulosti snažil před hlídkou ujíždět a s policisty nespolupracoval, počká si na verdikt soudu ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky policie, střelba, Orlickoústecko, automobilová honička, okres Ústí nad Orlicí, Ústí nad Orlicí, Opel Astra, Libchavy, Pardubický kraj, Potštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoká automobilová honička skončila na Orlickoústecku až výstřely z policejní zbraně  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.