Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecká KOBRA znovu zasáhla. Odhalila krácení daní za více jak 35 milionů korun

Tým zvaný KOBRA, který bojuje proti velkým daňovým únikům, odhalil v Hradci Králové a v Praze případ údajného daňového úniku za 35,6 milionu korun. Zadrženo bylo pět lidí. Pokud budou obviněni a odsouzeni, za mříže můžou jít až na deset let. Zajištěn byl také majetek a peníze za více než 28 milionů korun.

K tomu, aby byl případ objasněn dopomohla úzká spolupráce mezi celní a finanční správou. Úkony trestního řízení byly dozorovány Městským zastupitelstvím v Praze. Šetřením bylo zjištěno, že podezřelé osoby poskytovaly pracovní sílu a aby snížily daň z přidané hodnoty, zahrnovaly do účetnictví upravené daňové doklady vystavené za účetní služby a zjednodušené daňové doklady s fiktivním plněním.

Získané prostředky prostřednictvím dispozičních oprávnění k bankovním účtům vybíraly a následně používaly pro svoji potřebu, čímž způsobily škodu České republice ve výši nejméně 35,6 milionů korun", uvedla tisková mluvčí Finančního úřadu pro Královéhradecký kraj Romana Barešová

U ovládaných společností a osob podezřelých z daňových úniků, byly zajištěny při domovních prohlídkách i peníze a majetek v celkové výši přesahující částku 28 milionů korun. Další majetek by mohl být podle celníků ještě zajištěn.

„Během závěrečné realizace případu na území Prahy a Hradce Králové bylo příslušníky Sekce Pátrání Generálního ředitelství cel provedeno celkem 5 domovních prohlídek a 8 prohlídek jiných prostor a pozemků, v jejichž rámci byly zajištěny listinné důkazy, výpočetní technika a mobilní telefony,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová. Zajištěna byla i dvě osobní auta a finanční hotovost. 

Pětice zadržených zatím nebyla obviněna. V případě vznesení obvinění a pravomocného rozsudku jim hrozí až desetileté vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky KOBRA, celní úřad, finanční úřad, policie, krácení daní, daňový únik, Hradec Králové, Praha, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecká KOBRA znovu zasáhla. Odhalila krácení daní za více jak 35 milionů korun  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.